Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Ουγγαρίας 2014: Στην κορυφή ο D. Ricciardo, βάθρο για F. Alonso και L. Hamilton

GP Ουγγαρίας 2014: Στην κορυφή ο D. Ricciardo, βάθρο για F. Alonso και L. Hamilton

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, γεμάτο ανατροπές, ο D. Ricciardo κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη φετινή νίκη του. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ο εξαιρετικός F. Alonso, τρίτος έχοντας εκκινήσει από το pit lane ο L. Hamilton.


H βροχή που έπεφτε από νωρίς στην πίστα του Hungaroring έκανε για μία ακόμα φορά το θαύμα της, προσφέροντας έναν από τους καλύτερους αγώνες της φετινής σεζόν.

Βλέποντας μια «καθαρή» εκκίνηση τόσο στις μπροστινές θέσεις του grid όσο και στις πιο πίσω, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη συναρπαστική εξέλιξη του GP Ουγγαρίας.

Έχοντας εκκινήσει από το pit lane, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στο μονοθέσιο του στη διάρκεια των χθεσινών κατατακτήριων δοκιμών, ο L. Hamilton ήταν ο πρώτος οδηγός που κλήθηκε να διαχειριστεί τις προκλήσεις του βρεγμένου οδοστρώματος, καθώς στον πρώτο γύρο του αγώνα και μετά από ένα άτσαλο φρενάρισμα έχασε τον έλεγχο της W05 Hybrid με αποτέλεσμα να… αφήσει πίσω του ένα μικρό τμήμα της μπροστινής αεροτομής.

Στις μπροστινές θέσεις, ο N. Rosberg διατήρησε την πρωτοπορία παρά την κακή εκκίνηση, σε αντίθεση με τον S. Vettel που υποχώρησε προσωρινά στην τέταρτη θέση, βλέποντας τον V. Bottas και τον F. Alonso να κινούνται ταχύτερα.

Με καθαρό δρόμο μπροστά του, ο Ν. Rosberg αύξησε πολύ γρήγορα τη διαφορά του από τους Bottas, Alonso και Vettel, θέτοντας τις βάσεις για μια ακόμα εύκολη νίκη.

Λίγο πριν η αγωνιστική γραμμή στην πίστα της Βουδαπέστης στεγνώσει πλήρως, το ατύχημα του M. Ericsson, έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Με εξαίρεση τους πρωτοπόρους οδηγούς, όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί βρέθηκαν στα pits τοποθετώντας στα μονοθέσιά τους τη μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli.

To παράδειγμά τους ακολούθησε στη συνέχεια και ο N. Rosberg, ο οποίος ωστόσο είχε ήδη χάσει πολύτιμο έδαφος.

Από την πέμπτη θέση, πλέον, ο Γερμανός έδειχνε ανήμπορος να προσπεράσει το εμπόδιο του Vergne και να κυνηγήσει τους Vettel, Massa και Alonso που είχαν βρεθεί στις τρεις πρώτες θέσεις.

Αντιθέτως, ο L. Hamilton ανέβηκε έως και την έβδομη θέση, πριν ο S. Perez χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και προκαλέσει την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα για δεύτερη φορά.

Και πάλι δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το καθεστώς του αυτοκινήτου ασφαλείας για να πραγματοποιήσουν ένα ακόμα pit stop, γεγονός που έφερε στη θέση του επικεφαλής του αγώνα τον F. Alonso.

Τη στιγμή που ο N. Rosberg παρέμενε πίσω από τον J. Vergne στην τέταρτη θέση, ο L. Hamilton πλησίαζε ακόμα περισσότερο στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του τον S. Vettel.

Ο Βρετανός πέρασε σαν να μην υπήρχε το μονοθέσιο της Toro Rosso και πριν ακόμα πραγματοποιήσει το δεύτερο pit stop, κυνηγούσε τον F. Alonso από τη δεύτερη θέση.

Ο L. Hamilton επέλεξε τη μέση γόμα της Pirelli, γεγονός που σήμαινε πως θα πήγαινε μέχρι το τέλος του αγώνα με το ίδιο σετ ελαστικών. Με τη μαλακή γόμα βρισκόταν ήδη στην πίστα ο N. Rosberg, ο οποίος αν και πλησίασε στο μισό δευτερόλεπτο τον oμόσταυλό του στην Mercedes AMG Petronas, δεν κατάφερε ουσιαστικά να βρεθεί σε απόσταση βολής.

Ο Ν. Rosberg «χρωστούσε» ένα ακόμα pit stop, ωστόσο, ο L. Hamilton δεν τράβηξε το πόδι του από το γκάζι ώστε να χαρίσει στον Γερμανό ένα εύκολο προσπέρασμα.

Στην κορυφή, το pit stop του D. Ricciardo έφερε προσωρινά στην πρώτη θέση τον F. Alonso, ωστόσο, επιστρέφοντας ο Aυστραλός στην πίστα με φρέσκα ελαστικά δεν δυσκολεύτηκε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, να περάσει όποιον βρει μπροστά του (Hamilton και Alonso) και να κατακτήσει πιο εύκολα απ’ ότι ίσως θα περίμενε κανείς την πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο αξιόμαχος F. Alonso και στην τρίτη ο L. Hamilton, έχοντας καταφέρει νωρίτερα να αποκρούσει την επίθεση του ταχύτερου λόγω ελαστικών N. Rosberg.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο F. Massa, ενώ η έκτη θέση του K. Raikkonen αποτελεί την καλύτερη επίδοση του Φιλανδού τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Δείτεεδώτα αναλυτικά αποτελέσματα του ουγγρικού Grand Prix, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024