Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Βελγίου 2014: Nίκη Ricciardo με φόντο τον εμφύλιο Rosberg-Hamilton

GP Βελγίου 2014: Nίκη Ricciardo με φόντο τον εμφύλιο Rosberg-Hamilton

Ο D. Ricciardo σημείωσε την τρίτη φετινή νίκη του, εκμεταλλευόμενος τη σύγκρουση ανάμεσα στον N. Rosberg και τον L. Hamilton. Δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες για τον Γερμανό οδηγό της Mercedes AMG Petronas.


Σε έναν αγώνα που οι άνθρωποι της Mercedes AMG Petronas θα θελήσουν να ξεχάσουν πολύ γρήγορα εξελίχθηκε το Grand Prix του Βελγίου.

Η κακή εκκίνηση του poleman Ν. Rosberg έφερε στην πρώτη θέση τον L. Hamilton, με τον Γερμανό να υποχωρεί τρίτος, πίσω και από τον S. Vettel.

Ωστόσο ο N. Rosberg δεν άργησε να ανακτήσει τη δεύτερη θέση, γεγονός που τον έφερε στην ουρά του L. Hamilton.

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ο δεύτερος γύρος του βελγικού GP, o N. Rosberg επιτέθηκε και στον L. Hamilton, στην προσπάθειά του ωστόσο να επιστρέψει στην πρώτη θέση, τμήμα της μπροστινής αεροτομής ήρθε σε επαφή με το πίσω αριστερό ελαστικό του Βρετανού οδηγού.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα κλαταρισμένο ελαστικό για τον L. Hamilton και μια σπασμένη αεροτομή για τον N. Rosberg, με τον πρώτο να πέφτει μετά το αναγκαστικό pit stop στις τελευταίες θέσεις και τον δεύτερο να αλλάζει αεροτομή χάνοντας πολύτιμο χρόνο κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης αλλαγής ελαστικών.

Την σύγκρουση ανάμεσα στα μονοθέσια της Mercedes AMG Petronas εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο D. Ricciardo.

Ακολουθώντας μια στρατηγική δύο pit stops, o Αυστραλός οδηγός της Red Bull πραγματοποίησε έναν ακόμα αλάνθαστο αγώνα, γεγονός που τον οδήγησε στην τρίτη φετινή νίκη του.

Από τη δεύτερη θέση είδε την καρό σημαία ο N. Rosberg, ο οποίος αύξησε στους 29 βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των οδηγών από τον άτυχο της ημέρας L. Hamilton, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου κατάφερε να ανέβει για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν ο V. Bottas.

Η τέταρτη θέση του K. Raikkonen αποτελεί την φετινή καλύτερη επίδοση του Φιλανδού οδηγού της Ferrari, ενώ στη μάχη για την πέμπτη θέση νικητής αναδείχθηκε ο S. Vettel, με τον J. Button και τον F. Alonso να τερματίζουν πίσω του μετά και την ποινή των 20 δευτερολέπτων που δέχθηκε ο K. Magnussen για αντιαθλητική συμπεριφορά.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα του βελγικού GP συμπλήρωσαν οι Perez, Kvyat και Hulkenberg, ενώ ανάμεσα στις τέσσερις εγκαταλείψεις του αγώνα ξεχωρίζει φυσικά αυτή του L. Hamilton.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσαν οι αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της απονομής που δέχθηκε ο N. Rosberg, ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος από τους θεατές του αγώνα για τη σύγκρουση με τον L. Hamilton.

Δείτεεδώτα αναλυτικά αποτελέσματα του βελγικού Grand Prix, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024