Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Grand Prix Μεσογείου στη Δραπετσώνα; Παρακαλώ περιμένετε...

Grand Prix Μεσογείου στη Δραπετσώνα; Παρακαλώ περιμένετε…

Φρένο στην προσπάθεια ιδιωτών για την πραγματοποίηση ενός αγώνα F1 στην Ελλάδα, βάζει η αναβλητικότητα της ελληνικής πολιτείας η οποία επί σειρά ετών αδυνατεί να πάρει σαφή θέση πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Μπορεί για τους φίλους της F1 σε όλο τον κόσμο, η είδηση του GP Βελγίου να αφορούσε στη διαμάχη μεταξύ N. Rosberg και L. Hamilton, για τους Ελληνες, ωστόσο, τεράστιο ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του Bernie Ecclestone για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης Grand Prix στην Δραπετσώνα.

Ο 84χρονος Βρετανός, διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων του κορυφαίου θεσμού του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN για το «GP Μεσογείου» όπως είναι η διακριτική ονομασία η οποία έχει κατοχυρωθεί από την εταιρεία του, ήδη από τις 30 Μαϊου, για τον αγώνα στη χώρα μας.

Ο B. Ecclestone παραδέχθηκε ότι υπάρχει στο τραπέζι πρόταση για να συναντήσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ή τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ωστόσο διατύπωσε ερωτηματικά για την ύπαρξη ή μη των απαιτούμενων κεφαλαίων προκειμένου ο αγώνας να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Το in.gr απευθύνθηκε στον κ. Θανάση Παπαθεοδώρου πολιτικό μηχανικό και επικεφαλής του φορέα Dielpis Formula 1 που προωθεί το συγκεκριμένο σχέδιο για GP στην Δραπετσώνα, ζητώντας του να σχολιάσει τις δηλώσεις Ecclestone και εκείνος δεν έκρυψε ότι τροχοπέδη για την υλοποίηση του σχεδίου αποτελεί η παρελκυστική τακτική της ελληνικής πολιτείας.

«Έχουμε συναντήσει τον κ. Σαμαρά ο οποίος στηρίζει το σχέδιό μας ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με δεκάδες υπουργούς χωρίς, ωστόσο, ουσιαστικό αποτέλεσμα» επεσήμανε στο in.gr ο κ. Παπαθεοδώρου, αποκαλύπτοντας ότι οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές έχουν προχωρήσει και αυτοί περιμένουν πλέον την σύσταση ενός επίσημου οργάνου ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δένδια. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός διυπουργικού οργάνου προώθησης και ανάληψης αγώνα Formula 1 στην Ελλάδα, αν πραγματικά θέλουμε ένα Grand Prix στη χώρα μας. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης για την κατάθεση των επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες θα καλύψουν το κόστος των 800 εκατομμυρίων ευρώ που έχει προϋπολογισθεί για την υλοποίηση όλων των έργων» τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Έργα τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου και εμπορικού κέντρου, χώρων τέχνης και μουσείου, μαρίνας για την φιλοξενία γιοτ και υποδομές για αγώνες F1 θαλάσσης, πάρκου έκτασης μεγαλύτερης των 200.000 τετραγωνικών μέτρων και βέβαια την χάραξη και δημιουργία της Θεμιστόκλειας Πίστας η οποία θα φιλοξενεί όχι μόνο το GP Formula 1 αλλά και άλλες μορφές αγώνων κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε επίσης ότι αν οι συναντήσεις με τους αρμόδιους είχαν τελεσφορήσει στην ώρα τους, είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να είχε ήδη λάβει το «πράσινο φως» για την ένταξη του Grand Prix Μεσογείου στο καλεντάρι της Formula 1, όπως έχει ήδη συμβεί με τους αγώνες στο Μεξικό και το Αζερμπαϊτζάν για το 2015 και το 2016.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024