Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
GP Iταλίας 2014: Hamilton και Rosberg οι ταχύτεροι της Παρασκευής

GP Iταλίας 2014: Hamilton και Rosberg οι ταχύτεροι της Παρασκευής

Με τον L. Hamilton να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής και τον N. Rosberg να επικρατεί του ομόσταυλού του στη δεύτερη περίοδο άνοιξε το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα της Monza.

Σε μια μάχη για δύο εξελίσσεται ένα ακόμα Grand Prix του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Στην ιστορική πίστα της Monza, ο L. Hamilton ήταν εκείνος που έδινε τον ρυθμό το πρωί της Παρασκευής σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο του πρώτο σκέλους των ελεύθερων δοκιμών του ιταλικού Grand Prix.

Μάλιστα το 1.26.187 του Βρετανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή ήταν ο καλύτερος χρόνος την πρώτης ημέρας, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι οδηγοί αφιέρωσαν αρκετό χρόνο στην προσομοίωση των αγωνιστικών συνθηκών και λιγότερο στην προσπάθεια επίτευξης του καλύτερου δυνατού χρόνου.

Πίσω από τον L. Hamilton βρέθηκε, σε απόσταση 0,62 δευτερολέπτων ο J. Button, ενώ από την τρίτη θέση ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του ο πρωτοπόρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, N. Rosberg.

Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes AMG Petronas κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, καθώς ήταν ο ταχύτερος της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, τόσο με τη σκληρή όσο και με τη μέση γόμα των ελαστικών της Pirelli.

Την ίδια στιγμή που ο N. Rosberg ακολουθούσε χωρίς απρόοπτα το αγωνιστικό πρόγραμμα της Παρασκευής, τα προβλήματα «χτυπούσαν» για μία ακόμα φορά το μονοθέσιο του L. Hamilton.

O Βρετανός παρέμεινε καθηλωμένος στα pits για περίπου μία ώρα εξαιτίας προβλημάτων στα ηλεκτρικά κυκλώματα του κινητήριου συνόλου που δεν επέτρεπαν τη λειτουργία του.

Όταν τελικά ο L. Hamilton βρέθηκε στην πίστα σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της περιόδου, χάνοντας την δεύτερη πρωτιά της ημέρας για μόλις 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αυτή τη φορά τρίτος ήταν ο Κ. Raikkonen και τέταρτος ο F. Alonso, με τον V. Bottas της Williams-Mercedes να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα του δεύτερου σκέλους των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Η συνέχεια δίνεται αύριο με την τρίτη και τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών και τις κατατακτήριες δοκιμές του ιταλικού Grand Prix.

auto.in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024