Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κινητήρες Porsche ή Audi στη F1

Κινητήρες Porsche ή Audi στη F1

Ο Όμιλος Volkswagen επιβεβαιώνει πως εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας κινητήρων σε ομάδες της Formula 1 με την ονομασία VW, Porsche ή και Audi.

Ο Όμιλος Volkswagen ενδέχεται να μπει στη Formula 1 προμηθεύοντας κινητήρες με την ονομασία Porsche ή Audi, όπως είπε -επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά την έντονη φημολογία- ο αγωνιστικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας, Kris Nissen.


Η VW εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εισόδου στο σπορ, αν η FIA επιτρέψει την κατασκευή και χρήση του λεγόμενου παγκόσμιου κινητήρα, ο οποίος -με ορισμένες τροποποιήσεις- θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε πολλές μορφές αγώνων.


Θα μπορούσε να είναι η Audi, η Porsche κι επίσης θα μπορούσε να είναι και η Volkswagen είπε ο Kris Nissen για την εταιρεία που θα δώσει το όνομά της στους κινητήρες της F1, αν κάτι τέτοιο τελικά αποφασιστεί. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ταίριαζε στις (σ.σ.: άλλες εταιρείες του ομίλου) Skoda, Seat ή Bentley.


Η επιλογή έχει λογική, διότι στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου η Porsche είναι ανταγωνιστική της Ferrari και η Audi είναι ανταγωνιστική της Mercedes-Benz, των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών που ήδη συμμετέχουν στη F1.


Τα τελευταία δυόμισι χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Formula 1 μειώθηκαν δραματικά, μετά τις αποχωρήσεις των Honda, BMW, Toyota αλλά και της Renault, που πέρασε κατά 75% στα χέρια της ελβετικής επενδυτικής εταιρείας Genii Capital.


Υπάρχει ένα χάσμα μετά της F1 και των αγοραστών της Toyota. Η F1 παραμένει η κορωνίδα των αγώνων, αλλά η εικόνα της έγινε πολύ ελιτίστικη είπε ο πρώην Διευθυντής της Toyota F1, Tadashi Yamashina.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024