Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην κυκλοφορία νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας

Στην κυκλοφορία νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας

Το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που ολοκληρώθηκε εντάσσεται στο τμήμα Τρίπολης-Καλαμάτας, ξεκινά από το Αθήναιο και εκτείνεται για 13 χλμ. φτάνοντας στη νότια είσοδο της Τρίπολης, περιλαμβάνοντας μία σήραγγα μήκους 750 μέτρων ανά κατεύθυνση.

Στην κυκλοφορία δόθηκε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας, από τη νότια είσοδο της Τρίπολης ως το Αθήναιο.

Πρόκειται για ένα κλειστό αυτοκινητόδρομο, συνολικού μήκους 13 χιλιόμετρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση, και ο οποίος περιλαμβάνει δύο σήραγγες, μήκους 750 μέτρων η καθεμία, και ενώνεται στο Αθήναιο με το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που εγκαινιάστηκε το Μάρτιο του 2010.

Με την προσθήκη αυτού του τμήματος οι εργασίες για το νέο αυτοκινητόδρομο έχουν ολοκληρωθεί σε 108 χλμ. από την Κόρινθο έως το Λεύκτρο.

Στο τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί ένα ακόμα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη – Καλαμάτα – Λεύκτρο – Σπάρτη, μήκους 6 χιλιομέτρων, από το Λεύκτρο ως τα Παραδείσια και το οποίο θα περιλαμβάνει το σταθμό διοδίων Λεύκτρου και τον καινούριο ημικόμβο εξόδου της Μεγαλόπολης (καθώς η υπό κατασκευή έξοδος Μεγαλόπολης καθυστερεί και άλλαξε λόγω των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν κατά τις εργασίες).

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να παραδοθεί και το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, μήκους 10χλμ, όπου βρίσκεται και το σημείο το οποίο είχε υποστεί καθίζηση το 2003.

Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έως την Καλαμάτα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία σε περίπου ένα χρόνο, ενώ το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου που θα εκτείνεται και έως τη Σπάρτη αναμένεται να είναι έτοιμο στα μέσα του 2012.

Τέλος, σημειώνεται, ότι στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, αμέσως μετά την σήραγγα Καλογερικού προς Καλαμάτα, είναι έτοιμος ο σταθμός διοδίων Καλογερικού και το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία και στις δύο κατευθύνσεις. Η τιμή των διοδίων δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί από την κοινοπραξία που έχει την ευθύνη κατασκευής.

auto.in.gr

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024