Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat Panda 4x4: Στην ελληνική αγορά από 13.900 ευρώ

Fiat Panda 4×4: Στην ελληνική αγορά από 13.900 ευρώ

H τετρακίνητη έκδοση του Panda έρχεται στην ελληνική αγορά συμπληρώνοντας με την δικίνητη, την Trekking -με τον έντονο εκτός δρόμου χαρακτήρα-, την Easy Power (με υγραέριο) και την Natural Gas (με φυσικό αέριο) τη γκάμα του ιταλικού μοντέλου.

Η Fiat ανακοίνωσε την έλευση της τετρακίνητης έκδοσης του Panda στην ελληνική αγορά σε τιμές που θα ξεκινούν -συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης- από τα 13.900 ευρώ, αλλά και τριών ακόμα εκδόσεων του δημοφιλούς μοντέλου, μεταξύ των οποίων δύο διπλού καυσίμου, οι οποίες θα συμπληρώσουν την γκάμα του.

Αναλυτικότερα, το Panda 4X4 διατίθεται με δύο επιλογές κινητήρα, μία βενζίνης και μία πετρελαίου, οι οποίες αξιοποιούν τον TwinAir Turbo των 875 κ.εκ με απόδοση 85 ίππους και τον πετρελαιοκινητήρα Multijet ΙΙ των 1,3 λίτρων με 75 ίππους, αντιστοίχως.

Οι δύο εκδόσεις διαθέτουν σύστημα start&stop στο βασικό τους εξοπλισμό ενώ συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενων διαφορικών που μεταβάλλουν αυτομάτως την κατανομή ροπής ανάμεσα στον μπροστινό και στον πίσω άξονα.

Την κίνηση του τετρακίνητου Panda υποστηρίζουν παράλληλα το ηλεκτρονικό σύστημα δυναμικής ευστάθειας και το ηλεκτρονικό διαφορικό (EDL).

Όσον αφορά τον εξοπλισμό του, περιλαμβάνονται ως «standard» air condition, 4 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ESP, ηχοσύστημα με ΜΡ3 Player, προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, ενώ στα στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμο το City Brake Control -το σύστημα αποτροπής ατυχήματος της Fiat που ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης αυτομάτως σε ταχύτητες εώς και 30 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά τις αρχικές τιμές του Panda 4Χ4 διαμορφώνονται σε 13.900 ευρώ για την βενζινοκίνητη έκδοση και σε 14.740 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη.

Παράλληλα με την τετρακίνητη έκδοση του Panda, διαθέσιμη πλέον στην ελληνική αγορά θα είναι και η Trekking, μια δικίνητη έκδοση η οποία όμως αξιοποιεί το Traction+, ένα νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που παρεμβαίνει στον μπροστινό άξονα σε ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα.

Το προφίλ της έκδοσης Trekking συμπληρώνουν αισθητικά στοιχεία που παραπέμπουν στην τετρακίνητη έκδοση και σε εκτός δρόμου χαρακτηριστικά όπως π.χ. η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι προβολείς ομίχλης και τα εκτός δρόμου ελαστικά διαστάσεων 175/65 R15, ενώ αντίστοιχος είναι και ο βασικός της εξοπλισμός.

Οι τιμές της Trekking ξεκινούν από τα 12.700 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση και από τα 13.900 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη –συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης και της προωθητικής ενέργειας της Fiat.

Διαθέσιμες είναι παράλληλα και οι εκδόσεις φυσικού αερίου Natural Power και υγραερίου Easy Power του Panda.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για έκδοση διπλού καυσίμου -βενζίνη και φυσικό αέριο- με κινητήρα TwinTurbo 0,9 λίτρων με απόδοση 80 ίππους. Η συγκεκριμένη έκδοση εκλύει μόλις 86 γραμμ../χλμ διοξειδίου του άνθρακα, τιμή η οποία αποτελεί ρεκόρ για την Fiat. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η υγραεριοκίνητη έκδοση Easy Power, επίσης διπλού καυσίμου, με κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων απόδοσης 69 ίππων και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 107 γρ./χλμ. Η υγραεριοκίνητη έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη σε τιμές που ξεκινούν από τα 11.870 ευρώ συμπεριλαμβανομένου οφέλους απόσυρσης και της προσφοράς της Fiat.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024