Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ford Fiesta 2013: Στην Ελλάδα από 11.051 ευρώ

Ford Fiesta 2013: Στην Ελλάδα από 11.051 ευρώ

Οι νέοι, αποδοτικότεροι κινητήρες βενζίνης και diesel, ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας και οι ιδιαίτερα προσιτές τιμές διαμορφώνουν το προφίλ του ανανεωμένου Fiesta.


Σημαντικά αναβαθμισμένο, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, επιστρέφει το Ford Fiesta στην ελληνική αγορά. Η ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς «μικρού» είναι ήδη διαθέσιμη στη χώρα μας, ξεχωρίζοντας χάρη στις εμφανείς σχεδιαστικές αλλαγές που παρουσιάζει το μπροστινό -κατά κύριο λόγο- τμήμα του αμαξώματός του.

Χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε επίπεδο διαστάσεων, το Ford Fiesta του 2013 υποδέχεται στην γκάμα του τον πολυδιαφημισμέμο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης τεχνολογίας EcoBoost χωρητικότητας 999 κ.εκ.

Γνωστός από τη μέχρι σήμερα παρουσία του στο Focus αλλά και στο B-Max, ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζει τον άμεσο ψεκασμό καυσίμου με το μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, αποδίδοντας με τη βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων 100 ή 125 ίππους.

Στην ατμοσφαιρική του έκδοση, η μέγιστη ισχύς περιορίζεται στους 80 ίππους, ωστόσο, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όπως το σύστημα start&stop και το μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, παραμένουν τα ίδια.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 999 κ.εκ. χαρακτηρίζεται για τις περιορισμένες ενεργειακές απαιτήσεις του και για τις εξίσου μειωμένες εκπομπές ρύπων καθώς ανεξαρτήτως έκδοσης ισχύος οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν ξεπερνούν τα 100 γρ./χλμ.

Την γκάμα του ανανεωμένου Fiesta συμπληρώνει ένας κινητήρας diesel 1,6 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, αποδίδοντας 95 ίππους και 195 Nm ροπής.

Και σε αυτή την περίπτωση οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κυμαίνονται κάτω από το όριο των 100 γρ./χλμ., την ίδια στιγμή που η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα 3,3 λίτρα/100 χλμ.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, η βασική έκδοση Trend δεν παρουσιάζει ουσιαστικές ελλείψεις, περιλαμβάνοντας -μεταξύ άλλων- επτά αερόσακους, ESP, air condition, ηχοσύστημα με εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες και το σύστημα My Key, το οποίο επιτρέπει την παραμετροποίηση διάφορων λειτουργιών του αυτοκινήτου με σκοπό την προστασία ενός νέου ή άπειρου οδηγού.

Στην έκδοση Titanium, έρχονται να προστεθούν οι ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, οι προβολείς ομίχλης, η δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι-επιλογέα και ο ηλεκτρονικός κλιματισμός, ενώ στην κορυφαία έκδοση Titanium X οι ζάντες αλουμινίου είναι 16 ιντσών τα καθίσματα αποκτούν τμήματα με δερμάτινη επένδυση και η εκκίνηση του κινητήρα πραγματοποιείται χωρίς κλειδί.

Όπως και στο παρελθόν, το Fiesta διαθέτει και έκδοση Sport, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο για το τρίθυρο αμάξωμα και μόνο με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1,0 λίτρων, απόδοσης 125 ίππων.

Στην Ελλάδα, το Fiesta στην ατμοσφαιρική έκδοση βενζίνης των 80 ίππων ξεκινά από τα 11.051 ευρώ, συνυπολογίζοντας το όφελος απόσυρσης (844 ευρώ) και την επιπλέον έκπτωση που προσφέρει η Ford Motor Hellas.

Στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού (Trend), η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 100 ίππων ξεκινά από τα 11.928 ευρώ, ενώ στην έκδοση Titanium των 125 ίππων η τιμή του Fiesta ανέρχεται στα 13.950 ευρώ.

Αντιστοίχως, για την έκδοση Sport με τον EcoBoost κινητήρα των 125 ίππων και για όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά (σπορ ανάρτηση, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ανασχεδιασμός προφυλακτήρων) που ενισχύουν περαιτέρω το δυναμικό προφίλ του αυτοκινήτου, απαιτούνται 14.705 ευρώ.

Τέλος, η μοναδική έκδοση diesel του ανανεωμένου Fiesta ξεκινά, στην έκδοση Trend, από τα 13.755 ευρώ.

auto.in.gr

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024