Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Citroen DS3 Cabrio 2013: Με θέα -και- τον ελληνικό ουρανό από 14.990 ευρώ

Citroen DS3 Cabrio 2013: Με θέα -και- τον ελληνικό ουρανό από 14.990 ευρώ

Η ανοιχτή έκδοση του γαλλικού lifestyle μοντέλου έφτασε και στην ελληνική αγορά διαθέτοντας τέσσερις επιλογές κινητήρων μεταξύ των οποίων και ένας πετρελαιοκινητήρας που "απαλλάσσει" όσους επιλέξουν τη συγκεκριμένη έκδοση από τα τέλη κυκλοφορίας.

Την πορεία της στην ελληνική αγορά ξεκινά η ανοιχτή εκδοχή του DS3, η οποία θα είναι διαθέσιμη με τέσσερις κινητήρες και σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις και ακολουθεί πιστά τα χνάρια της μέχρι σήμερα γνωστής «κλειστής» έκδοσης του μοντέλου σε επίπεδο στυλ και επιλογών εξατομίκευσης, εισάγοντας, επιπλέον, τον όρο cabrio με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Διατηρώντας αμετάβλητη την αισθητική, τις διαστάσεις, τους χώρους του πενταθέσιου θαλάμου επιβατών του μέχρι σήμερα γνωστού τρίθυρου μοντέλου, το DS3 Cabrio διαθέτει παράλληλα τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του με 245 λίτρα.

Σε ό,τι αφορά τα βασικό στοιχείο της έκδοσης, την υφασμάτινη οροφή, είναι ηλεκτρική και μπορεί να αλλάξει θέση σε ταχύτητες έως και 120 χλμ./ώρα. Για να κλείσει απαιτεί μόλις 16 δευτερόλεπτα, ενώ ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ τριών θέσεων: ενδιάμεση, οριζόντια και ανοιχτή.

Επιπλέον, πιστό στο προφίλ που το καθιέρωσε ως lifestyle μοντέλο, οι υποψήφιοι αγοραστές του θα μπορούν, εκτός από τις συνήθεις επιλογές χρωμάτων και σχεδιασμού που αφορούν στοιχεία όπως οι ζάντες και οι εξωτερικοί καθρέφτες, να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία χρώματα για την οροφή (black, Infini blue και DS Monogramme) και έξι χρωματικών συνδυασμών για το εσωτερικό (grey, Brillant black, white, Carbotech, blue Infini και Moondust grey).

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων του DS3 Cabrio, αποτελείται από τέσσερις επιλογές βενζίνης και μία πετρελαίου οι οποίες εξοπλίζουν τις εκδόσεις του.

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση Chic με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 82 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων η οποία ξεκινάει από τα 18.500 ευρώ (14.990 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης) και περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της, μεταξύ άλλων, προβολείς ομίχλης, οροφή σε μαύρο χρώμα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, αισθητήρες στάθμευσης πίσω, δερμάτινο τιμόνι, φυμέ τζάμια, έξι αερόσακους και τροχούς 16 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της έκδοσης, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται σε 112 γραμμ./χλμ, ενώ η κατανάλωση καυσίμου σε 4,9 λίτρα/100 χλμ.

Τη σκυτάλη στην βενζινοκίνητη γκάμα παίρνει η έκδοση So Chic και ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος κινητήρας των 1,6 λίτρων με απόδοση 120 ίππους ο οποίος διατίθεται είτε με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε με αυτόματων τεσσάρων σχέσεων.

Η αρχική τιμή της αυτόματης έκδοσης Sο Chic ξεκινά από τα 22.220 ευρώ (χωρίς απόσυρση) ενώ εκείνης με το πέντε σχέσεων μηχανικό από 21.410 ευρώ (χωρίς απόσυρση). Στα επιπλέον στοιχεία του εξοπλισμού της συγκαταλέγονται στοιχεία όπως τα LED ημέρας μπροστά και τα LED φωτιστικά σώματα πίσω, ο διαφορετικός φωτισμός του θαλάμου επιβατών και οι λεπτομέρειες από χρώμιο σε προβολείς ομίχλης και γρίλια.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ανέρχονται σε 136 γραμμ./χλμ ενώ στην αυτόματη σε 154 γραμμ./χλμ.

Την ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση Sport Chic η οποία ξεκινά από τα 23.915 ευρώ (χωρίς απόσυρση) εξοπλίζει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,6 λίτρων με απόδοση 156 ίππων και ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Στον εξοπλισμό της συμπεριλαμβάνεται το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Citroen e-Touch και ζάντες 18 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά την μοναδική πετρελαιοκίνητη έκδοση εξοπλίζεται από κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 92 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το πρωτοποριακό μικρο-υβριδικό σύστημα e-HDi και το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, εξασφαλίζοντας, απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας καθώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε 99 γραμμ./χλμ.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας εφοδιάζει δύο εξοπλιστικές εκδόσεις του DS3 την So Chic και την Sport Chic, οι οποίες διαθέτουν ανάλογο εξοπλισμό με τις αντίστοιχες βενζινοκίνητες εκδόσεις ενώ, οι τιμές τους ξεκινούν από 24.010 ευρώ και 26.360 ευρώ αντίστοιχα (χωρίς απόσυρση).

auto.in.gr

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024