Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τον Ιούλιο στην Ελλάδα η τρίτη γενιά της Skoda Octavia

Τον Ιούλιο στην Ελλάδα η τρίτη γενιά της Skoda Octavia

Στις αρχές Ιουλίου πρόκειται να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην ελληνική αγορά η νέα Skoda Octavia, σε εκδόσεις βενζίνης και diesel που ξεχωρίζουν για την αποδοτικότητά τους.

Τη σημαντικότερη άφιξη του φετινού καλοκαιριού θα αποτελέσει για την ελληνική αγορά η τρίτη κατά σειρά γενιά της δημοφιλέστατης Skoda Octavia.

H νέα μπερλίνα της Skoda επιστρέφει με ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, γεγονός που όπως αναμενόταν δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον θάλαμο επιβατών.

Συγκεκριμένα, η νέα Octavia έχει αυξήσει το συνολικό της μήκος κατά 9 εκατοστά φτάνοντας, πλέον, τα 4,65 μέτρα. Αντιστοίχως, τα 2,686 μέτρα του μεταξονίου όπως άλλωστε και τα 590 λίτρα του χώρου αποσκευών αποτελούν -με διαφορά- την καλύτερη επίδοση της κατηγορίας.

Νέες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας υπογραμμίζουν το σύγχρονο προφίλ του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας πληθώρα εξοπλιστικών επιλογών. Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι όλες οι εκδόσεις της νέας Octavia θα εφοδιάζονται με εννέα αερόσακους και φυσικά με ESP.

Πλήρης είναι και η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων βενζίνης και diesel. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες TSI τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, οι οποίοι ξεκινούν από τα 1,2 λίτρα και τους 105 ίππους, φτάνοντας στα 1,8 λίτρα και τους 180 ίππους.

Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου ξεχωρίζει ο κινητήρας των 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 105 ίππους και 250 Nm ροπής, καταναλώνοντας μόλις 3,8 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπέμποντας 99 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Όλοι οι κινητήρες βενζίνης και diesel θα συνοδεύονται από το γνώριμο start&stop και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, ενώ προαιρετικά θα μπορεί να επιλέξει κανείς το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG).

Στην προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και στην βελτίωση των επιδόσεων έχει συμβάλλει και ο περιορισμός του συνολικού βάρους. Παρά το γεγονός ότι η νέα Octavia έχει αυξήσει και μάλιστα σημαντικά τις διαστάσεις της, το συνολικό της βάρος έχει περιοριστεί έως και 102 κιλά.

Σύντομα, στην γκάμα της νέας Octavia θα προστεθεί και η ισχυρότερη έκδοση «RS» των 220 ίππων, όπως άλλωστε και οι εκδόσεις station wagon με τις ακόμα μεγαλύτερες μεταφορικές δυνατότητες.

auto.in.gr

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024