Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Toyota Corolla 2014: Tον Αύγουστο στην Ελλάδα από 15.000 ευρώ

Toyota Corolla 2014: Tον Αύγουστο στην Ελλάδα από 15.000 ευρώ

Η νέα γενιά της Corolla θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τον προσεχή Αύγουστο, ξεκινώντας από τα 15.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου οφέλους απόσυρσης και διαθέτοντας εκτός από τα γνωστά χαρακτηριστικά που καθιέρωσαν τις δέκα προηγούμενες γενιές της, και μία νέα έκδοση στην γκάμα με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από 100 γραμμ./χλμ.

Η 11η γενιά της Toyota Corolla, καταφτάνει τον προσεχή Αύγουστο και στην ελληνική αγορά όπου θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις κινητήρα, δύο βενζίνης και μία πετρελαίου, προσθέτοντας στα γνωστά χαρακτηριστικά του δημοφιλούς sedan και το πλεονέκτημα μιας έκδοσης χωρίς τέλη κυκλοφορίας.

Τη βάση της γκάμας θα αποτελέσει ο κινητήρας βενζίνης 1,33 λίτρων με απόδοση 99 ίππους, σε μια έκδοση για την οποία η ενδεικτική αρχική τιμή έχει οριστεί στα 15.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης.

Τη σκυτάλη στη βενζινοκίνητη γκάμα παίρνει ο χωρητικότητας 1,6 λίτρων κινητήρας της ιαπωνικής φίρμας με απόδοση 132 ίππων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί και με το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων Multidrive S της Toyota εκτός από το χειροκίνητο ισάριθμων σχέσεων, που διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του μοντέλου.

Την πετρελαιοκίνητη έκδοση η οποία προσφέρει και το “πλεονέκτημα” των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα των 99 γραμμ/χλμ. με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα τέλη κυκλοφορίας, εφοδιάζει ένας κινητήρας D-4D χωρητικότητας 1,4 λίτρων με απόδοση 90 ίππους.

Παράλληλα με τα νέα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τις εκδόσεις της, η Corolla υπόσχεται να προσφέρει επιπλέον οφέλη σε επίπεδο άνεσης χάρη στην αισθητή αύξηση του μεταξονίου της κατά δέκα εκατοστά -από 2,6 μ. στα 2,7 μέτρα- με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ευρυχωρία του θαλάμου επιβατών.

Παρά την αύξηση του μεταξονίου της, οι εξωτερικές της διαστάσεις δεν έχουν αυξηθεί αντιστοίχως, διατηρώντας το αποτύπωμα της ως ενός πρακτικού sedan.

Αναλυτικά σε ό,τι αφορά τις εξωτερικές της διαστάσεις το συνολικό της μήκος ανέρχεται πλέον σε 4,62 μέτρα -από 4,545 μ. -ενώ το πλάτος της έχει μια οριακή αύξηση, φτάνοντας τα 1,775 μ. -από 1,76 μ. Το ύψος της, αντιθέτως, έχει μειωθεί κατά μισό εκατοστό στα 1,465 μ. Το προφίλ των μεγεθών της συμπληρώνει ο χώρος αποσκευών με χωρητικότητα 452 λίτρων.

Στα εξοπλιστικά «στιγμιότυπα» της νέας Corolla ξεχωρίζουν όλες οι συνήθεις περγαμηνές της Toyota σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, πλήρες πακέτο αερόσακων και Bluetooth ενώ στις επιλογές και αναλόγως την έκδοση κυριαρχούν στοιχεία όπως η ηλιοροφή, το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί αλλά και η οθόνη αφής για τον έλεγχο του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, μεταξύ άλλων.

auto.in.gr

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024