Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Skoda Octavia 2013: Στην ελληνική αγορά από 15.590 ευρώ

Skoda Octavia 2013: Στην ελληνική αγορά από 15.590 ευρώ

Η τρίτη γενιά της Octavia διατίθεται πλέον και στην εγχώρια αγορά, διαθέτοντας μια πολυσυλλεκτική γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου χωρητικότητας από 1,2 έως 2,0 λίτρα ισχύος από 90 έως 180 ίππους, γενναιόδωρο εξοπλισμό και ακόμα πιο γενναιόδωρους χώρους.

Αποτελώντας μία κατηγορία από μόνη της, η τρίτη γενιά της Skoda Octavia διατίθεται πλέον και στην ελληνική αγορά, σε αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις βενζίνης και diesel που ξεκινούν από τους 90 ίππους και φτάνουν τους 180 ίππους.

Εκτός από την υπόσχεση για βελτίωση σε κάθε επίπεδο, το τσεχικό μοντέλο, διεκδικεί και τα σκήπτρα της κατηγορίας σχετικά με τους διαθέσιμους χώρους στον θάλαμο επιβατών και το πορτ μπαγκάζ, με το τελευταίο να ξεκινά από τα 590 λίτρα.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες εκδόσεις η Skoda Octavia διατίθεται στην ελληνική αγορά σε Sedan και Combi εκδοχές αμαξώματος, τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις (Active, Ambition και Elegance) με έξι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ξεκινώντας από τα 15.590 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης.

Στη βάση της γκάμας τοποθετείται η έκδοση 1.2 TSI Green Tec Active με απόδοση 105 ίππους, η οποία είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στον βασικό εξοπλισμό της νέας Octavia, συγκαταλέγονται σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί, γονάτων οδηγού και αερόσακοι τύπου κουρτίνας, σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων (Multi-Colission Brake) και σύστημα προπλήρωσης κυκλώματος φρένων (Brake Prefill Function).

Στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν, επίσης, τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως το start/stop, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση (κινητήρες Green Tec), ενώ δεν λείπουν και τα στοιχεία που αποσκοπούν στην άνεση και τη διευκόλυνση του οδηγού.

Έτσι, τη λίστα του βασικού εξοπλισμού συμπληρώνουν οι ηλεκτρικοί καθρέφτες, τα ηλεκτρικά παράθυρα, το σύστημα κεντρικού κλειδώματος με τηλεχειρισμό, το τηλεσκοπικό τιμόνι με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση, το ηχοσύστημα με CD-mp3 player, Aux-in και θύρα USB και υποδοχή για κάρτα μνήμης SD, ο υπολογιστής ταξιδίου, οι προβολείς αλογόνου, τα φώτα ημέρας με δυνατότητα απενεργοποίησης και το ηλεκτρομηχανικό άνοιγμα του χώρου αποσκευών.

Συνεχίζοντας με τις εκδόσεις βενζίνης, τη σκυτάλη από τον1.2 TSI παίρνει ο TSI Green Tec των 1,4 λίτρων με απόδοση 140 ίππων, με την αντίστοιχη εξοπλιστική έκδοση Active να ξεκινά από τα 16.690 ευρώ. Την ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση, η οποία ξεκινάει από τα 21.328 ευρώ –με την απόσυρση- εξοπλίζει ένας TSI κινητήρας 1,8 λίτρων με απόδοση 180 ίππους.

Η πετρελαιοκίνητη γκάμα ξεκινά με την έκδοση 1.6 ΤDI Active απόδοσης 90 ίππων, το κόστος απόκτησης της οποίας, οριοθετείται στα 17.990 ευρώ με την απόσυρση. Τη σκυτάλη παίρνει η έκδοση 1.6 TDI Green Tec με ισχύ 105 ίππων, που ξεκινά από τα 18.790 ευρώ και η οποία, χάρη στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου των 3,8 λίτρων/100 χλμ. και στην κατ’ αντιστοιχία περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των 99 γραμμ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην κορυφή της πετρελαιοκίνητης γκάμας τοποθετείται ένας TDI κινητήρας χωρητικότητας 2,0 λίτρων και απόδοσης 150 ίππους, με τις τιμές των αντίστοιχων εκδόσεων οι οποίες διατίθενται μόνο στα δύο ανώτερα εξοπλιστικά επίπεδα Ambition και Elegance να ξεκινούν από τα 22.990 ευρώ.

Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν και με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, επιλογή που συνεπάγεται επιπλέον κόστος 1.800 ευρώ στην τιμή της κάθε έκδοσης, ενώ σε περίπτωση που οι υποψήφιοι αγοραστές θα προτιμήσουν την πρακτικότερη Combi εκδοχή αμαξώματος, το αντίστοιχο κόστος ανέρχεται σε 1.200 ευρώ, επίσης, ανεξαρτήτως εξοπλιστικής έκδοσης.

auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024