Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Corolla 2014: Στην Ελλάδα από 16.310 ευρώ

Toyota Corolla 2014: Στην Ελλάδα από 16.310 ευρώ

Με τρεις επιλογές κινητήρων, γενναιοδωρία στα συστήματα ασφαλείας και ευελιξία επιλογών σε ό,τι αφορά τα στοιχεία εξοπλισμού και όχι μόνο, η ενδέκατη γενιά του τετράθυρου μοντέλου διατίθεται, πλέον, και στην ελληνική αγορά, ξεκινώντας, από τα 16.310 ευρώ, για τις εκδόσεις βενζίνης και από τα 18.340 ευρώ, για τις diesel εκδόσεις, χωρίς το όφελος απόσυρσης.

Το δημοφιλές ιαπωνικό sedan, στην ενδέκατη γενιά του πλέον, έφτασε και στην ελληνική αγορά όπου θα διατίθεται με τρεις επιλογές κινητήρων, δύο βενζίνης και μία πετρελαίου, ξεκινώντας από τα 16.310 ευρώ χωρίς το όφελος απόσυρσης.

Στη βάση της γκάμας τοποθετείται ο 1,33 λίτρων κινητήρας βενζίνης με απόδοση 100 ίππων και 128 Nm ροπής ο οποίος εμφανίζει τιμές κατανάλωσης –μεικτή- 5,6 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 129 γραμμ./χλμ.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, η βασική εξοπλιστική έκδοση Life περιλαμβάνει, συστήματα που συνηγορούν σε ένα υψηλό προφίλ σχετικά με την ασφάλεια.

Αναλυτικά, στο βασικό εξοπλισμό της Corolla συγκαταλέγονται επτά αερόσακοι, σύστημα ελέγχου ευστάθειας, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Assist Control), σύστημα προειδοποίησης για την πίεση των ελαστικών.

Φυσικά δεν λείπουν τα εξοπλιστικά στοιχεία άνεσης όπως o κλιματισμός, οι ηλεκτρικοί καθρέφτες, το κεντρικό κλείδωμα, τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, το ηχοσύστημα με δυνατότητα αναπαραγωγής -και- Mp3, το οποίο είναι διαχειρίσιμο και μέσω των αντίστοιχων χειριστηρίων στο τιμόνι, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί συνδυαστικά με τις εισόδους USB και Aux-in. Την εικόνα συμπληρώνουν τα αναδιπλούμενα κατά 60/40 καθίσματα σε συνδυασμό με το σύστημα Easy flat.

Ψηλότερα –εξοπλιστικά- στην γκάμα τοποθετείται η έκδοση Active η οποία περιλαμβάνει επιπλέον των παραπάνω, τροχούς 16 ιντσών με ζάντες αλουμινίου, τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια τηλεφώνου, Bluetooth και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα και η οποία με τον ίδιο κινητήρα των 1,33 λίτρων διατίθεται στα 17.560 ευρώ χωρίς να έχει συνυπολογιστεί το όφελος απόσυρσης.

Επόμενη επιλογή βενζίνης ο κινητήρας των 1,6 λίτρων με απόδοση 132 ίππους ο οποίος στη βασική εξοπλιστική έκδοση Life σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ξεκινά από τα 17.960 ευρώ -χωρίς το όφελος απόσυρσης. Ο συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρει την επιλογή συνδυασμού του -και- με CVT κιβώτιο.

Περνώντας στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις οι οποίες εξοπλίζονται με τον 1,4 λίτρων D-4D κινητήρα με απόδοση 90 ίππους ο οποίος, μεταξύ άλλων, προσφέρει και το «πλεονέκτημα» έκδοσης με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 99 γραμμ./χλμ. και συνδυάζεται με σύστημα stop-start, ενώ, προσφέρει, παράλληλα, τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ αυτόματου και χειροκίνητου κιβωτίου.

Η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση Life Eco ξεκινά από τα 18.340 ευρώ –χωρίς το όφελος απόσυρσης- και διαθέτει σύστημα stop-start στο βασικό της εξοπλισμό. Η επόμενη εξοπλιστική έκδοση της πετρελαιοκίνητης γκάμας της Corolla, Active Eco, προσφέρει επιπλέον ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών, ενώ διαθέτει ανάλογη λίστα εξοπλισμού με την ομώνυμη βενζινοκίνητη έκδοση και διατίθεται από 18.720 ευρώ χωρίς το όφελος απόσυρσης.

Ένα σκαλί ψηλότερα στην γκάμα των εξοπλιστικών πετρελαιοκίνητων εκδόσεων η Active Plus Eco, προσφέρει επιπλέον σύστημα διζωνικού κλιματισμού, το σύστημα infotainment της Toyota Τouch 2, κάμερα οπισθοπορείας και προβολείς ομίχλης ξεκινώντας –χωρίς το όφελος απόσυρσης- από τα 19.770 ευρώ.

Η κορυφαία πετρελαιοκίνητη και –προαιρετικά- με αυτόματο κιβώτιο έκδοση, Lounge προσφέρει διαθέτει κεντρική οθόνη LCD πολλαπλών ενδείξεων, θερμαινόμενους και αυτόματα αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες καθώς και σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος και ξεκινά από τα 22.830 ευρώ χωρίς το όφελος απόσυρσης.

auto.in.gr

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024