Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάκληση για 688 Toyota Prius στην ελληνική αγορά

Ανάκληση για 688 Toyota Prius στην ελληνική αγορά

Ενδεχόμενο πρόβλήμα στο λογισμικό της μονάδας ελέγχου του υβριδικού συνόλου το οποίο χρήζει αναπρογραμματισμού, καλεί τα Prius 3ης γενιάς στα συνεργεία.

Στην ανάκληση Prius 3ης γενιάς προχωρά η επίσημη αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας στην εγχώρια αγορά, Toyota Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 688 αυτοκίνητα, παραγωγής από 23 Μαρτίου 2009 έως 05 Φεβρουαρίου 2014 και πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει αναπρογραμματισμός της μονάδας ελέγχου ηλεκτροκινητήρα/γεννήτριας και της μονάδας διαχείρισης ισχύος

Αναλυτικότερα σε σχέση με την φύση του προβλήματος που οδήγησε στην ανάκληση των υβριδικών μοντέλων η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το συγκρότημα του αναστροφέα είναι μέρος του υβριδικού συστήματος των εμπλεκόμενων οχημάτων. Μέσα στο συγκρότημα του αναστροφέα υπάρχει μία έξυπνη μονάδα ισχύος (Intelligent Power Module, IPM) η οποία περιλαμβάνει ένα πίνακα ελέγχου εξοπλισμένο με τρανζίστορ γνωστά και ως διπολικά τρανζίστορ μονωμένης πύλης (Insulated-Gate Bipolar Transistors, IGBTs)».

«Λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του λογισμικού που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του ενισχυτή τάσης στο IPM, ενδέχεται να αναπτυχθεί υψηλότερο θερμικό φορτίο στον ενισχυτή τάσης, ορισμένων IGBT, ο οποίος σε συνθήκες όπως η επιτάχυνση σε αυτοκινητόδρομο λειτουργεί με μεγάλα φορτία».

«Εάν αυτό συμβεί, τα IGBT μπορεί να παραμορφωθούν και, εν τέλει, να υποστούν ζημιά, προκαλώντας την ενεργοποίηση διάφορων προειδοποιητικών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων».

«Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το αυτοκίνητο θα μπει σε «Λειτουργία Ασφαλείας», με μειωμένη απόδοση κινητήρα, κατά την οποία η οδήγηση είναι ακόμη δυνατή για μια συγκεκριμένη απόσταση».

«Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να προκληθεί επανεκκίνηση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα/γεννήτριας, έχοντας ως συνέπεια την απενεργοποίηση του υβριδικού συστήματος και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου».

Όπως επιπλέον επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει έλεγχος και αναπρογραμματισμός της Μονάδας Ελέγχου Ηλεκτροκινητήρα/Γεννήτριας και της Μονάδας Διαχείρισης Ισχύος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

auto.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024