Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 308 2014: Στην Ελλάδα από 14.340 ευρώ

Peugeot 308 2014: Στην Ελλάδα από 14.340 ευρώ

Με αφετηρία τα 14.340 ευρώ ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά το νέο Peugeot 308, προσφέροντας πλήθος βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων επιλογών.


Το νέο ξεκίνημα της Peugeot στην ελληνική αγορά συμπίπτει με το εμπορικό λανσάρισμα μίας εκ των δημοφιλέστερων προτάσεων της.

Ο λόγος φυσικά για το Peugeot 308, ενός εξολοκλήρου νέου αυτοκίνητο ανάμεσα στις προδιαγραφές του οποίου συναντάς πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών.

Το Peugeot 308 του 2014 βασίζεται στην πλατφόρμα με την κωδική ονομασία EMP2. Χάρη σε αυτή, το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου έχει περιοριστεί κατά 140 κιλά, σε σχέση την απερχόμενη γενιά του, ενώ παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις του αμαξώματος (το μήκος δεν ξεπερνά τα 4,25 μέτρα), οι διαθέσιμοι χώροι στο εσωτερικό το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας.

Η βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που συντελεί στην αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του νέου Peugeot 308, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης καυσίμου.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ο σχεδιασμός του ταμπλό προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον οδηγό, την ίδια στιγμή που οι ειδικά επεξεργασμένες συνθετικές επιφάνειές ενισχύουν την αίσθηση της ποιότητας.

Ο πλούσιος εξοπλισμός συμπληρώνει την εικόνα του μικρομεσαίου Peugeot, προσφέροντας μια σειρά από προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας.

Περνώντας στα μηχανικά μέρη, η γνώριμη διάταξη των αναρτήσεων, με τα γόνατα McPherson για τον μπροστινό άξονα και τον ημι-άκαμπτο άξονα για τους πίσω τροχούς έχει διατηρηθεί, ωστόσο, παρεμβάσεις στη γεωμετρία –στον πίσω άξονα τα αμορτισέρ έχουν τοποθετηθεί στον βραχίονα και όχι στο εσωτερικό του ελατηρίου- έχουν οδηγήσει στη περαιτέρω βελτίωση της ευελιξίας, της άνεσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

Η γκάμα του νέου Peugeot 308 περιλαμβάνει συνολικά πέντε εκδόσεις εκ των οποίων οι τρεις εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης. Την αρχή κάνει το τρικύλινδρο μοτέρ των 1,2 λίτρων, το οποίο αποδίδει 82 ίππους και 118 Nm ροπής.

Σε δύο εκδόσεις ισχύος, απόδοσης 125 και 155 ίππων, προσφέρεται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού των 1,6 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα του πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων, καθώς διατίθεται σε εκδόσεις των 92 και των 115 ίππων. Μάλιστα στην ισχυρότερη εκδοχή του, o συγκεκριμένος κινητήρας συνοδεύεται από μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και σύστημα start&stop, καταναλώνοντας μόλις 3,8 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. και εκλύοντας 98 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Στη χώρα μας οι εκδόσεις βενζίνης του νέου Peugeot 308 ξεκινούν από τα 14.340 ευρώ και εκείνες που εφοδιάζονται με κινητήρες diesel από τα 15.870 ευρώ, τιμές που περιλαμβάνουν όφελος απόσυρσης και επιπλέον έκπτωση.

auto.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024