Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Honda Civic Tourer 2014: Στην Ελλάδα από 22.770 ευρώ

Honda Civic Tourer 2014: Στην Ελλάδα από 22.770 ευρώ

H οικογένεια του Honda Civic απέκτησε τον δεύτερο κατά σειρά τύπο αμαξώματος, εξασφαλίζοντας χάρη στις γενναιόδωρες διαστάσεις ενός αυθεντικού station wagon ακόμη μεγαλύτερη ευρυχωρία και πρακτικότητα.


Την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά ξεκινά το Honda Civic Tourer ή αν προτιμάτε η πρώτη station wagon έκδοση στη μακρά ιστορία του δημοφιλούς μοντέλου.

Πέρα από τις προφανείς σχεδιαστικές αλλαγές στο πίσω τμήμα του αμαξώματος, εύκολα αντιληπτή γίνεται και η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων και ειδικότερα του μήκους.

Το τελευταίο φτάνει πλέον τα 4,53 μέτρα, έχοντας αυξηθεί κατά 23,5 εκατοστά σε σχέση με τη μέχρι σήμερα γνωστή έκδοση hatchback.

Στο εσωτερικό τη διαφορά κάνει ο χώρος αποσκευών, ο οποίος ξεκινά από τα 624 λίτρα και μπορεί να φτάσει με την κατάργηση της πίσω σειράς καθισμάτων έως και τα 1.668 λίτρα.

Στις πλουσιότερες εκδόσεις του αυτοκινήτου, το Civic Tourer εξοπλίζεται με μια σειρά προηγμένων εφαρμογών ενεργητικής ασφάλειας, όπως το σύστημα αυτόματης ακινητοποίησης, το οποίο αποτρέπει ενδεχόμενη σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα μέχρι την ταχύτητα των 32 χλμ./ώρα.

Ένα ακόμη πρωτοποριακό χαρακτηριστικό για την εν λόγω κατηγορία αυτοκινήτων αποτελεί και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ του πίσω άξονα. Το Adaptive Damper System, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, εξοπλίζει την έκδοση Sport και επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόσει τη σκληρότητα των πίσω αμορτισέρ επιλέγοντας ένα από τα τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort/Normal/Dynamic).

Φτάνοντας στον κινητήρα, ο 1.600άρης diesel των 120 ίππων και των 300 Nm ροπής αποτελεί τη μοναδική επιλογή στη νεοσύστατη γκάμα του Civic Tourer.

Στη γραμμική και πολιτισμένη λειτουργία, στις ανταγωνιστικές επιδόσεις και στην εξαιρετικά περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου θα πρέπει να προσθέσουμε και τις εξίσου χαμηλές εκπομπές ρύπων. Μάλιστα, στην έκδοση Comfort οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν ξεπερνούν τα 99 γρ./χλμ. γεγονός που οδηγεί στη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Στη χώρα μας το Civic Tourer διατίθεται σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις (Comfort και Sport), ξεκινώντας από τα 22.770 ευρώ, τιμή που περιλαμβάνει το όφελος απόσυρσης.

Παράλληλα με το Civic Tourer ξεκινά και η εμπορική πορεία του ανανεωμένου Civic 5d, το οποίο έχει να παρουσιάσει περιορισμένης έκτασης σχεδιαστικές αλλαγές αλλά και νέες ρυθμίσεις σε αναρτήσεις και σύστημα διεύθυνσης.

Αφετηρία για τη συγκεκριμένη έκδοση του ιαπωνικού hatchback αποτελούν τα 1,4 λίτρα του ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης και τα 15.240 ευρώ.

auto.in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024