Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Volvo χορηγός του διεθνούς συνεδρίου

Η Volvo χορηγός του διεθνούς συνεδρίου «Δημοκρατία υπό Πίεση»

Η Volvo Car Hellas ήταν μεταξύ των χορηγών του διεθνούς συνεδρίου με θέμα τη Δημοκρατία το οποίο διοργανώθηκε, στην Αθήνα, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Δημοκρατίας των Ηνωμένων Εθνών με την συμμετοχή προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Volvo Car Hellas ήταν χορηγός του διεθνούς συνεδρίου «Δημοκρατία υπό Πίεση», που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Δημοκρατίας των Ηνωμένων Εθνών, τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.

Αντικείμενο του συνεδρίου η λειτουργία της Δημοκρατίας στον κόσμο και το πώς αυτή επηρεάζεται από τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές κρίσεις.

Σε μία συμβολική κίνηση, το φετινό συνέδριο διοργανώθηκε σε δύο διαφορετικούς χώρους, και οι δύο σε απόσταση αναπνοής από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, γενέθλιο τόπο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας πριν από 2.500 χρόνια. Η πρωινή συνεδρία έλαβε χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης ενώ η απογευματινή στη Στοά Αττάλου.

Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ γραπτό χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki Moon, απηύθυνε η Anika Saville, εκτελεστική διευθύντρια του Ταμείου του ΟΗΕ για τη Δημοκρατία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, είτε ως ομιλητές είτε ως μέλη στα πάνελ συζητήσεων, πλήθος επισήμων, όχι μόνο από την ελληνική πολιτική, ακαδημαϊκή και δημοσιογραφική κοινότητα αλλά και –ιδιαίτερα- από το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον πρώην Πρόεδρο της Σλοβενίας, Danilo Turk, τον Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Carl Bildt, τον πρώην Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Vuk Yeremich, τον αρθρογράφο των New York Times, Roger Cohen, και άλλους.

Προς τιμήν των συμμετεχόντων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρέθεσε επίσημο δείπνο στο Δημαρχιακό Μέγαρο, την παραμονή του συνεδρίου.

auto.in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024