Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη ανάκληση για 450 Ηyundai Coupe

Σε εξέλιξη ανάκληση για 450 Ηyundai Coupe

Το πρόγραμμα ανάκλησης αφορά Hyundai Coupe τα οποία διατέθηκαν ως turbo μετά από την τοποθέτηση αντίστοιχου kit από την Hyundai Hellas και πραγματοποιείται λόγω ενδεχόμενου προβλήματος στη βαλβίδα αναθυμιάσεων λαδιού.

Σε συνέχεια του προγράμματος ανάκλησης που είχε ανακοινωθεί στα τέλη Απριλίου 2014 από την Hyundai Hellas Π.& Ρ. Δάβαρη Α.Β.Ε.Ε για την ανάκληση Hyundai GK Coupe, και δεδομένης της μικρής ανταπόκρισης των ιδιοκτητών (κάτω του 10%), γίνεται υπενθύμιση στους ιδιοκτήτες των Hyundai Coupe, τα οποία διατέθηκαν ως turbo μετά από προσθήκη συστήματος εξαρτημάτων -kit- από τη Hyundai Hellas να προσέλθουν στους κατά τόπους επισκευαστές.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την εταιρεία, η ανάκληση αφορά επιπλέον 18 οχήματα (συνολικά 450 οχήματα Hyundai GK Coupe), τα οποία έχουν διατεθεί μεταξύ του 2ου εξαμήνου του 2002 και του 1ου εξαμήνου του 2004.

Με την επέκταση του μέτρου ο αριθμός πλαισίου των προς ανάκληση αυτοκινήτων ξεκινά από KMHHN61BP2U006481 έως KMHHN61BP4U130341.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους της ανάκλησης, υπενθυμίζεται ότι σε ορισμένα οχήματα ενδέχεται να παρουσιαστεί πέταγμα του δείκτη λαδιού κινητήρα με ταυτόχρονη ενεργοποίηση της ενδεικτικής λυχνίας «check engine».

Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία εμφανίζεται από βούλωμα της βαλβίδας αναθυμιάσεων (purge control valve) και ενδέχεται να επηρεάσει την ασφαλή λειτουργία του κινητήρα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, οι ακόλουθοι έλεγχοι – διορθωτικές ενέργειες:

  • Έλεγχος σωστής επαφής του δείκτη λαδιού, για πλήρη στεγάνωση του κινητήρα.
  • Έλεγχος και, αν απαιτείται, αντικατάσταση της βαλβίδας ανακούφισης (PCV valve), βούλωμα της οποίας μπορεί να επιφέρει το πέταγμα του δείκτη λαδιού.
  • Έλεγχος θορύβου, καυσαερίων και έλεγχος συμπίεσης για να διαπιστωθεί τυχόν φθορά του κινητήρα.
  • Έλεγχος ανάρτησης, φρένων και συστήματος διεύθυνσης, για τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας

Τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα αποσταλούν στην Δ/νση Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία Hyundai Hellas Π. & Ρ. Δάβαρη Α.Β.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210 5507220 (κα. Κυριαζή Βασιλική).

auto.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024