Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ford Fiesta Red & Black Edition 140 PS: Στην ελληνική αγορά από 16.240 ευρώ

Ford Fiesta Red & Black Edition 140 PS: Στην ελληνική αγορά από 16.240 ευρώ

Οι "πύραυλοι τσέπης" της "μπλε οβάλ" φίρμας ξεκινούν την εμπορική τους πορεία και στην ελληνική αγορά, φιλοξενώντας κάτω από το καπό τον ισχυρότερο "χιλιάρη" κινητήρα ever και, διαθέτοντας, μια σειρά από αναβαθμίσεις που πλαισιώνουν την πληθωρική ισχύ των 140 ίππων.

Τον ισχυρότερο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας ενός λίτρου υποδέχεται -και- η ελληνική αγορά με την μορφή των νέων εκδόσεων Red & Black Edition, απόδοσης 140 ίππων, του ανανεωμένου Fiesta.

Οι δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα ξεκινώντας από τα 16.240 και 16.715 ευρώ, αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, εκτός από την αυξημένη ισχύ του EcoBoost κινητήρα των 999 κ.εκ. και τη διχρωμία στο αμάξωμα, οι εκδόσεις Red και Black Εdition, εμφανίζονται αναβαθμισμένες με στόχο την συναρπαστικότερη οδική συμπεριφορά.

Στις εξωτερικές επιφάνειες των ισχυρότερων Fiesta 1.0 EcoBoost, ξεχωρίζουν οι sport προφυλακτήρες, τα πλαϊνά skirts, η πίσω αεροτομή και οι σκουρόχρωμες ζάντες.

Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό όπου κυριαρχούν τo sport τιμόνι, τα αντίστοιχου χαρακτήρα καθίσματα και η αντίθεση μαύρου/κόκκινου στις επενδύσεις με τις ραφές και τις λεπτομέρειες του θαλάμου επιβατών.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον εξοπλισμό των νέων Ford Fiesta Red & Black Edition 140 PS

Παρ΄όλα αυτά, ο πρώτος λόγος εξακολουθεί να ανήκει στον «χιλιάρη» turbo κινητήρα, τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, όπου για την αύξηση της ισχύος στους 140 ίππους απαιτήθηκε ο επαναπρογραμματισμός της μονάδας ελέγχου υπερπλήρωσης του υπερσυμπιεστή καυσαερίων, του χρονισμού των βαλβίδων και της απόκρισης του γκαζιού, ενώ νέος είναι και ο εναλλάκτης νερού/αέρα.

Κάπως έτσι η Ford συστήνει τη συγκεκριμένη εκδοχή ισχύος του EcoBoost του 1,0 λίτρου ως «τον κινητήρα που προσφέρει περισσότερη ισχύ ανά λίτρο από τη Bugatti Veyron και τη Ferrari 458 Speciale».

Παράλληλα με τις αναβαθμίσεις του κινητήρα τροποποιήθηκε και η κλιμάκωση του πεντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου, οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων, αλλά και η υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης που υπόσχεται περισσότερη πληροφόρηση.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τις βελτιωμένες επιδόσεις, καθώς οι δύο νέες εκδόσεις του Ford Fiesta επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά τους αγγίζει τα 201 χλμ./ώρα.

Αντιστοίχως, η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 4,5 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 104 γρ./χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024