Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Focus: Αέρας Υπεροχής

Ford Focus: Αέρας Υπεροχής

Το μικρομεσαίο bestseller της Ford επιστρέφει ανανεωμένο, διαθέτοντας μια σειρά αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών ενώ την ίδια στιγμή οι βελτιώσεις στην γκάμα κινητήρων, υπόσχονται ασύγκριτη οικονομία καυσίμου και εξαιρετικές επιδόσεις.


To Focus, το bestseller μικρομεσαίο μοντέλο της Ford επιστρέφει ανανεωμένο προβάλλοντας εκλεπτυσμένη σχεδίαση, δυναμική σπορ οδική συμπεριφορά και μια λίστα εξοπλισμού και χαρακτηριστικών που του εξασφαλίζουν ένα premium χαρακτήρα ο οποίος θα του επιτρέψει να διεκδικήσει με αξιώσεις τα σκήπτρα της κατηγορίας του.

Σχεδιαστικά, υιοθετεί το νέο, αναγνωρίσιμο μοτίβο της Ford αποκτώντας τα χαρακτηριστικά αιχμηρά φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με την εξαγωνική επιχρωμιωμένη γρίλια που του προσδίδουν μια κομψότερη και πιο premium εμφάνιση.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η εργονομικά ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα που ενσωματώνει την νέα οθόνη αφής 8 ιντσών η οποία συγκεντρώνει τις λειτουργίες των περιφερειακών συστημάτων του αυτοκινήτου επιτρέποντας το χειρισμό τους, σχεδόν διαισθητικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ποιότητα των υλικών του θαλάμου τα οποία, σε αρμονία με την αναβαθμισμένη εξωτερική σχεδίαση, ενισχύουν την αίσθηση της πολυτέλειας.

Στο ίδιο, αναβαθμισμένο μήκος κύματος κινούνται και τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Focus το οποίο διαθέτει μια εκτενή λίστα εξοπλισμού και συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που ξεπερνά τα όρια της κατηγορίας του.

Αιχμή του δόρατος το βελτιωμένο Active Park Assist με λειτουργία Perpendicular Parking, το οποίο με την συνδρομή ενσωματωμένων ραντάρ ανιχνεύει πιθανές κάθετες θέσεις στάθμευσης.

Όταν το σύστημα εντοπίσει τον ενδεδειγμένο χώρο στάθμευσης αναλαμβάνει πλήρως την λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης εκτελώντας, αυτομάτως τους απαιτούμενους ελιγμούς υποδεικνύοντας στον οδηγό πότε πρέπει να πατήσει φρένο ή να αλλάξει ταχύτητα.

Στα τεχνολογικά highlights συγκαταλέγεται η νέα εκδοχή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης SYNC2 το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση τηλεφώνου μέσω Bluetooth καθώς και κλήση έκτακτης ανάγκης.

Στις «έξυπνες» λειτουργίες του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται και το σύστημα My Key το οποίο επιτρέπει τη ρύθμιση ορισμένων παραμέτρων και συστημάτων του αυτοκινήτου όπως η μέγιστη ταχύτητα, η ένταση του ηχοσυστήματος και η λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας από το κλειδί του αυτοκινήτου.

Πλήρως ανανεωμένη είναι και η γκάμα των κινητήρων με την οποία είναι εξοπλισμένο το νέο Focus. Σημείο αναφοράς αποτελεί το νέο σύνολο βενζίνης 1,5 λίτρου τεχνολογίας EcoBoost σε δύο αποδοτικές εκδόσεις των 150 και 182 ίππων.

Τις επιλογές βενζίνης συμπληρώνει ο οικείος και πολυβραβευμένος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας EcoBoost 1,0 λίτρου απόδοσης 100 και 125 ίππων με εκπομπές CO2 99 γρ./ χλμ.

Στους κινητήρες diesel διαθέσιμος από το λανσάρισμα θα είναι ο νέος TDCi χωρητικότητας 1,5 λίτρου με απόδοση 95 και 120 ίππους που επιτυγχάνει μέση κατανάλωση καυσίμου 3,8 λίτρων/ 100 χλμ, ενώ οι αντίστοιχες εκδόσεις απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024