Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Mercedes-Benz Ελλάς παρουσιάζει τον πρώτο απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας

Η Mercedes-Benz Ελλάς παρουσιάζει τον πρώτο απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας

Η εταιρεία που αντιπροσωπεύει τη γερμανική φίρμα στην ελληνική αγορά, παρουσιάζει τον πρώτο απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την έμπρακτη στήριξη του κοινωνικού συνόλου και της εγχώριας αγοράς σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Στο πλαίσιο ενός δομημένου και απολύτως στοχευμένου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Mercedes-Benz Ελλάς παρουσιάζει τον πρώτο απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας ο οποίος αποτελεί και την πρώτη αντίστοιχη πρωτοβουλία για τον κλάδο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Ο απολογισμός αφορά την περίοδο από 1/1/2013 έως 31/12/2013 και έγκειται στην παρουσίαση των ενεργειών, των αποτελεσμάτων και των πρακτικών λειτουργίας της Mercedes-Benz Ελλάς, σε επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και με βάση πέντε άξονες (ακεραιότητα, χώρα, εργαζόμενοι, πελάτες και περιβάλλον) στο πλαίσιο της δέσμευσής της να προσφέρει εμπράκτως στο κοινωνικό σύνολο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού, η Mercedes-Benz Ελλάς προσέφερε 190.000 ευρώ ενισχύοντας διάφορες κοινωνικές ομάδες κατά τη διάρκεια του 2013 ενώ παράλληλα το ποσοστό του συνολικού προϋπολογισμού αγορών που διατέθηκε σε εγχώριους προμηθευτές ανήλθε στο 87,3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2013 δεν υπήρξε κανένα περιστατικό διάκρισης στην μεταχείριση των εργαζόμενων στο χώρο εργασίας της, ενώ ο κατώτατος μισθός εργαζομένου στην Mercedes-Benz Ελλάς ήταν κατά 35,9% μεγαλύτερος του αντίστοιχου νόμιμου βασικού μισθού.

Παράλληλα, ο Δείκτης Ικανοποίησης Πελατών για τις υπηρεσίες της Mercedes-Benz Ελλάς παρουσίασε βελτίωση 4,5% σε σχέση με το 2012, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται δεν υπήρξε καμία αναφορά ή παράπονο από πελάτες για θέματα εμπιστευτικότητας, απώλειας προσωπικών δεδομένων, περιβάλλοντος ή παραπλανητικής διαφήμισης.

Επιπλέον η Mercedes-Benz Ελλάς κατάφερε το 2013 να μειώσει κατά 10% το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το 2012, ενώ το 38,1% των αναγκών της εταιρείας σε ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Ενδεικτική των πρωτοβουλιών και των προθέσεων της Mercedes-Benz Ελλάς είναι η σχετική αναφορά του κ. Γ. Καλλίγερου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Mercedes-Benz Ελλάς ο οποίος δήλωσε : «Για όλους εμάς στη Mercedes-Benz Ελλάς, ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια στο κομμάτι της υπεύθυνης λειτουργίας, ακολουθώντας παράλληλα πιστά την αποστολή και τις αξίες μας. Ευχή όλων μας είναι να αποτελέσουμε καταλυτικό παράγοντα βελτίωσης των πρακτικών της επιχειρηματικής κοινότητας στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα».

auto.in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024