Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλαδικές δράσεις για την 3η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας με επίκεντρο το παιδί

Πανελλαδικές δράσεις για την 3η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας με επίκεντρο το παιδί

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας οδικής ασφάλειας του ΟΗΕ, η οποία φέτος εστιάζει στην ασφάλεια των παιδιών διοργανώνει μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο της 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου) του ΟΗΕ με θέμα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια», το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» το οποίο διατελεί χρέη συμβουλευτικού οργάνου του ΟΗΕ σε θέματα οδικής ασφάλειας, διοργανώνει σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς μια σειρά δράσεων με στόχο την ενημέρωση γονέων και παιδιών για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα παιδιά στη χώρα μας.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ 186.300 παιδιά και έφηβοι έως 19 ετών χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα σε όλο τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, το 2012 έχασαν τη ζωή τους 319 παιδιά ως 14 ετών από τροχαία δυστυχήματα, ενώ ειδικά στην Ελλάδα, τα παιδιά διατρέχουν 15πλάσιο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους ως επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο σε σχέση με τους ελβετούς συνομηλίκους τους.

Στην κατεύθυνση της ανατροπής των παραπάνω στατιστικών και της προστασίας των παιδιών το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς διοργανώνει της εξής σειρά δράσεων από τις 4-10 Μαΐου με την υποστήριξη συνεργαζόμενων φορέων και των εθελοντών του:

1. Ημερίδα ενημέρωσης & εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αττικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων για θέματα Οδικής Ασφάλειας & Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Ελληνογερμανική Αγωγή που φιλοξενεί τις εν λόγω δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις της (4/5).

2. Θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση Μαθητών Δ/θμιας Εκπαίδευσης με το πρόγραμμα «Κάν’ το Σωστά» στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Αθήνα (4-5/5).

3. Δράσεις με την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας και βιωματικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για τους μικρούς φίλους:

  • στην Αθήνα (Πλατεία Κοραή) υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων (7-8/5).
  • στη Θεσσαλονίκη (εμπορικό κέντρο COSMOS Mediterranean): δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου, χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς σε συνεργασία με το κατάστημα παιδικών ειδών «Τρίκυκλο», καθώς και βιωματικές δράσεις ενημέρωσης για το αλκοόλ & την οδήγηση με ειδικό τάπητα και γυαλιά προσομοίωσης μέθης και για τη χρήση ζώνης όλων των επιβατών στο όχημα (4-10/5).
  • στο Μεσολόγγι (Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου) σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης (9/5).

4. Διεξαγωγή εργαστηρίων Οδικής Ασφάλειας με συμμετοχή Προσκόπων από την Ιρλανδία εν όψει της συμμετοχής του Ι.Ο.ΑΣ. στο 23rd World Scout Jamboree 2015 στην Ιαπωνία (7-8/5).

5. Ενημέρωση – διανομή πληροφοριακού υλικού από το Κέντρο Πληροφόρησης για την Οδική Ασφάλεια του Ι.Ο.ΑΣ. στη Στοά του Βιβλίου

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις παραπάνω δράσεις στο πλαίσιο της εβδομάδας «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» του ΟΗΕ και τις συνήθεις δράσεις ενημέρωσης του Ινστιτούτου για την οδική ασφάλεια, το Ι.Ο.ΑΣ, ανέπτυξε ένα νέο πρόγραμμα, με τίτλο «Share the Safety» όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούνε να χαρίσουν το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που δε χρησιμοποιούν πια σε μια οικογένεια που το έχει ανάγκη. Τα παιδικά καθίσματα συγκεντρώνονται και αναδιανέμονται από τον Ι.Ο.ΑΣ σε συνεργασία με τους Δήμους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από το 2009 μέχρι και σήμερα, συνολικά 107.077 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω των προγραμμάτων του Ι.Ο.Α.Σ «Πάνος Μύλωνας» για την οδική ασφάλεια και τα οποία πραγματοποιούνται με την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

auto.in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024