Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aνάκληση για 289 VW Beetle και ένα Jetta στην ελληνική αγορά

Aνάκληση για 289 VW Beetle και ένα Jetta στην ελληνική αγορά

Η ανάκληση πραγματοποιείται λόγω ενδεχομένου παραμόρφωσης στα διαμήκη ψαλίδια του πίσω άξονα που μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμό τους.

Στην ανάκληση VW Beetle και Jetta προχωρά η εταιρεία KOSMOCAR A.E, Γενικός Εισαγωγέας αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 290 οχήματα (289 Beetle και 1 Jetta), που παρήχθησαν από το 2011 έως το 2014, στα οποία υπάρχει το ενδεχόμενο μετά από οπίσθια σύγκρουση ή σε πολύ γρήγορη οδήγηση με την όπισθεν πάνω από ένα υψηλό εμπόδιο (π.χ. πολύ υψηλό κράσπεδο) να προκληθούν παραμορφώσεις στα διαμήκη ψαλίδια του πίσω άξονα.

Αν η παραμόρφωση αυτή δεν διαπιστωθεί, τότε σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο μπορεί το ψαλίδι που έχει υποστεί παραμόρφωση να σπάσει.

Στα προς ανάκληση αυτοκίνητα θα τοποθετηθούν ένθετες πλάκες στην εσωτερική πλευρά των διαμηκών ψαλιδιών του ημιάκαμπτου πίσω άξονα, έτσι ώστε, σε περίπτωση παραμόρφωσης, να παράγουν ένα ηχητικό σήμα που θα ενημερώνει ότι υπάρχει ζημιά στον πίσω άξονα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το παραπάνω ζήτημα.

Όπως αναφέρει η Kosmocar AE η διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτητών των προς ανάκληση οχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει μέσω συστημένων επιστολών, προκειμένου να προσέλθουν στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες Service Volkswagen της εταιρείας KOSMOCAR A.E. για τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την «Εξυπηρέτηση Πελατών Volkswagen» στο τηλέφωνο 210 9981100.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024