Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Ford στηρίζει το 1ο «Santorini Experience»

H Ford στηρίζει το 1ο «Santorini Experience»

Η «μπλε οβάλ» φίρμα ανέλαβε το σκέλος των μετακινήσεων στην τριήμερη αθλητική διοργάνωση «Santorini Experience» που χάρη στην αθρόα συμμετοχή ανανεώνει το ραντεβού της για του χρόνου.

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 1ο «Santorini Experience», η αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Κυκλαδονήσι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με την πρωτοβουλία των τοπικών αρχών και τη στήριξη της Ford, συγκεντρώνοντας πλήθος επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών οι οποίοι συμμετείχαν σε αγώνες δρόμου και κολύμβησης με φόντο το ηφαιστειακό τοπίο της Σαντορίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθρόα συμμετοχή οδήγησε τους διοργανωτές στο να ανανεώσουν το ραντεβού τους για του χρόνου, προαναγγέλοντας το 2ο Santorini Expereince.

Σε ό,τι αφορά την φετινή και πρώτη διοργάνωση οι αθλητικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 1η Μαΐου με αγώνες δρόμου για τους μικρότερους με την εκκίνηση να δίνεται στην Περίσσα, και τη συμμετοχή 300 περίπου παιδιά από τα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία του νησιού που έτρεξαν κατά μήκος της παραλίας, την απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Η δεύτερη μέρα του «Santorini Experience» περιελάμβανε κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης στον οποίο ερασιτέχνες κολυμβητές κάθε ηλικίας – ο μικρότερος συμμετέχων ήταν 11 έτων- είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν πλάι- πλάι με επαγγελματίες, διανύοντας 2,4 χλμ. σε μια διαδρομή από το λιμανάκι του ηφαιστείου μέχρι το παλιό λιμάνι των Φηρών που «χάραξε» ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος και με τη συνδρομή της Ένωσης Λεμβούχων της Σαντορίνης διαμόρφωσε με βάση τα διεθνή πρότυπα σε επίπεδο ασφάλειας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φόρα σε κολυμβητική διαδρομή στην Ελλάδα.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την συμμετοχή τους ο ολυμπιονίκης και δις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλλυ Αραούζου καθώς και ο πανευρωπαϊκός πρωταθλητής Γιώργος Αρνιακός.

Η κολύμβηση έδωσε τη σκυτάλη στο τρέξιμο, την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, με την συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων που ξεκίνησαν από το το εργοστάσιο αφαλάτωσης και κατευθύνθηκαν προς τα Φηρά διανύοντας μια διαδρομή με θέα το ηφαίστειο, την Καλντέρα και τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι, αλλά και την Οία.

Ανάμεσα τους έτρεξαν και πολύ σημαντικοί αθλητές, όπως ο παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου Γιάννης Χατζήμπεης ο οποίος είχε λάβει μέρος και στην κολύμβηση την προηγούμενη ημέρα, ο πρωταθλητής Kick Boxing Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Αντωνίου, μεταξύ άλλων.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, o Δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε δυναμικά και στέφθηκε με επιτυχία το αθλητικό τριήμερο Santorini Experience με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και μεγάλη απήχηση στον κόσμο που το παρακολούθησε. Οι αθλητές, δρομείς και κολυμβητές, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τη Σαντορίνη σε… στεριά και θάλασσα. Θέλουμε και επιζητούμε τέτοιες διοργανώσεις, που μπορούν να αναδείξουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να αποδείξουν ότι η Σαντορίνη είναι ένας προορισμός που διατίθεται να φιλοξενήσει κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με διαφορετικές, ωστόσο εξίσου ξεχωριστές αφορμές κάθε φορά. Στόχος μας για όποιον έρχεται στη Σαντορίνη δεν είναι να την δει με τη ματιά του επισκέπτη αλλά να τη γνωρίσει και να τη βιώσει σαν να ζούσε σε αυτή. Γι’ αυτές τις βιωματικές εμπειρίες, για την ουσιαστική επαφή με το νησί, για τις εικόνες που θα χαραχτούν στη μνήμη, για όλα αυτά που έζησαν και ένιωσαν τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές, η Σαντορίνη είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς όμορφη και άξια προς εξερεύνηση δεν είναι μόνο το καλοκαίρι. Σας προ(σ)καλούμε να την ανακαλύψετε. Το Santorini Experience ήταν μόνο η αρχή. Ραντεβού στο επόμενο Santorini Experience!».

auto.in.gr

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024