Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με νέο αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο Easytronic το Opel Adam 1.4 ecoFLEX

Με νέο αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο Easytronic το Opel Adam 1.4 ecoFLEX

To νέο αυτοματοποιημένο κιβώτιο Easytronic με πέντε σχέσεις υπόσχεται το συνδυασμό των πλεονεκτημάτων μηχανικών και αυτόματων κιβωτίων, ενω συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της έκδοσης.

Η Opel προσφέρει το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων Easytronic 3.0 για την ατμοσφαιρική έκδοση 1,4 λίτρων με 87 ίππους του lifestyle μοντέλου, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα ενός αυτόματου και ενός μηχανικού κιβωτίου και αυξημένη αποδοτικότητα.

Όπως επισημαίνουν οι Γερμανοί το Easytronic 3.0 είναι ελαφρύτερο και πιο συμπαγές από ένα τυπικό αυτόματο κιβώτιο, προσφέρει μειωμένες εσωτερικές τριβές ενώ είναι προσαρμόσμένο στις ανάγκες ενός μικρού κινητήρα.

Στην αυτόματη λειτουργία του, με τη συνδρομή ενός ηλεκτροϋδραυλικού συστήματος το κιβώτιο μπορεί να αναλάβει και να εκτελέσει αυτόματα τις αλλαγές σχέσεων, με τα ηλεκτρονικά συστήματά του να υποδεικνύουν την πιο αποδοτική σχέση αναλόγως με τις εκάστοτε συνθήκες, συμβάλλοντας έτσι, σε ένα αποδοτικότερο τρόπο οδήγησης. Ωστόσο, σε περίπτωση που το επιθυμεί, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να αλλάζει ο ίδιος τις σχέσεις χάρη στο ημιαυτόματο πρόγραμμα λειτουργίας.

Ανεξαρτήτως του προγράμματος λειτουργίας, όπως σημειώνει η Opel «η τελευταία γενιά Easytronic προσφέρει μειωμένους χρόνους αντίδρασης που επιτρέπουν ταχύτερες και πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο κιβώτιο σε συνδυασμό και με την τεχνολογία Start/Stop, μειώνει την μέση κατανάλωση τoυ ατμοσφαιρικού κινητήρα των 1,4 λίτρων έως και 0,4 λίτρου/ 100 χλμ. συγκριτικά με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, περιορίζοντας το αντίστοιχο μέγεθος της έκδοσης 1.4 ΕcoFLEX σε 4,7 λίτρα/100 χλμ.

Αυτό μεταφράζεται στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 10 γρ./χλμ. με αποτέλεσμα η έκδοση 1.4 ecoFLEX να εκλύει στην ατμόσφαιρα 109 γρ./ χλμ. διοξειδίου του άνθρακα.

auto.in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024