Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat 500X: Η νέα διάσταση του ιταλικού στυλ

Fiat 500X: Η νέα διάσταση του ιταλικού στυλ

To 500Χ είναι το νέο μέλος της οικογένειας του Fiat 500, αποτελώντας ένα αυθεντικό crossover με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς και αλάνθαστη τη σφραγίδα του ιταλικού design στις επιφάνειες του και στο πλήθος των επιλογών του.

To 500X είναι το νεότερο -και αρρενωπότερο- μέλος της ομώνυμης γκάμας, «μεταφέροντας» πειστικότατα το γνώριμο στυλ του εμβληματικού μετά-ρετρό αστού στις διαστάσεις και το χαρακτήρα ενός πολύπλευρου crossover με αλάνθαστη τη σφραγίδα του ιταλικού design στις καλοσχηματισμένες καμπύλες του και περισσότερες δυνατότητες από ποτέ.

«Παιδί» του Centro Stile της Fiat, το 500Χ δεν καταφέρνει μόνο να μετουσιώσει επιτυχώς τη βαριά σχεδιαστική κληρονομιά των Ιταλών και του ονόματός του στην crossover «διάσταση», αλλά να δώσει και μια νέα διάσταση στο κεφάλαιο επιλογές.

Έτσι, εκτός από την προφανή -για την κατηγορία- επιλογή μεταξύ δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων, το 500Χ λανσάρεται σε δύο εκδόσεις με διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, μια κομψότερη και πιο αστική (City) και μια επιθετικότερη πιο περιπετειώδη (Cross) με πιο φουσκωμένους θόλους, ράγες οροφής προστατευτικά τμήματα και ποδιές που «αθροίζουν» σε πέντε συνολικά εξοπλιστικές εκδόσεις (Pop, Pop Star, Lounge, Cross και Cross Plus), αντικατοπτρίζοντας την υψηλή «αισθητική συνείδηση» του μοντέλου αλλά και τη διάθεση της Fiat να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης από ποτέ.

Επίσης, ανεξαρτήτως από το ποια έκδοση εμφάνισης θα επιλέξει κανείς, με διαστάσεις 4,25 μέτρα μήκος (+2,0 εκατοστά στις Cross εκδόσεις) 1,8 μέτρα πλάτος και 1,6 μέτρα ύψος (έως 1,62 με τις ράγες οροφής των Cross εκδόσεων) το 500Χ δεν θα προβληματίσει ούτε στις αστικές ούτε στις πιο περιπετειώδης αναζητήσεις του σε στενά μονοπάτια.

Τη χρηστικότητα του συμπληρώνει η χωρητικότητα των 350 λίτρων για το πορτ μπαγκάζ που συνδυάζεται με το μεγάλο άνοιγμα της αντίστοιχης θύρας και τις δύο θέσεις για το πάτωμα του χώρου φόρτωσης.

Το εσωτερικό απηχεί τη γνώριμη, σύγχρονα ρετρό, εικόνα των 500, γεμάτο από χαριτωμένες λεπτομέρειες, οικείες καμπύλες και υλικά σε όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς, προσφέροντας παράλληλα αξιοπρεπή φιλοξενία στους επιβαίνοντες, χάρη στο μεταξόνιο των 2,57 μέτρων.

Την gadget πτυχή του 500Χ στοιχειοθετούν η οθόνη αφής των 6,5 ιντσών του συστήματος infotainment της Fiat Uconnect που περιλαμβάνει νέους τρισδιάστατους χάρτες για το σύστημα πλοήγησης και η ψηφιακή οθόνη με χρήσιμες ενδείξεις και πληροφορίες στο κέντρο του πίνακα οργάνων.

Πίσω από τον «ορατό» πλούτο επιλογών του 500Χ εντός και εκτός, κρύβεται μια νέα αρχιτεκτονική που σε συνδυασμό με το νέο ενισχυμένο πλαίσιο και την παρουσία ανεξάρτητης ανάρτησης με γόνατα McPherson εμπρός και πίσω, φροντίζουν να εξασφαλίσουν ένα ισορροπημένο σύνολο είτε επιλέξει κανείς την μετακίνηση στην πόλη με μια αμιγώς αστική έκδοση με κίνηση στους δύο τροχούς είτε θελήσει να εξαντλήσει τις δυνατότητες της κορυφαίας τετρακίνητης έκδοσης του 500X.

Αναλυτικά σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα, το 500Χ αποδεικνύεται εξίσου πολυσυλλεκτικό καθώς διατίθεται με τέσσερις επιλογές βενζίνης και diesel, τρία κιβώτια και τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ κίνησης στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, με και χωρίς σύστημα Traction+ το οποίο αναλαμβάνει, αναλόγως την πρόσφυση μοιράζει την ροπή μεταξύ των δύο μπροστινών τροχών στις δικίνητες εκδόσεις.

Ξεκινώντας από τα 17.070 ευρώ (έκδοση Pop – συμπεριλαμβανομένης απόσυρσης), εφαλτήριο για τη γκάμα του ιταλικού crossover αποτελεί η δικίνητη έκδοση με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων E-torQ απόδοσης 110 ίππων o οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Τη σκυτάλη των εκδόσεων βενζίνης παίρνει ο υπερτροφοδοτούμενος MultiAir των 2,0 λίτρων, ισχύος 140 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Στις επιλογές diesel περιλαμβάνεται ο MultiJet II των 1,6 λίτρων με απόδοση 120 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ενώ την κορυφαία έκδοση της γκάμας εξοπλίζει ο MultiJet II των 2,0 λίτρων με ισχύ 140 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και τετρακίνηση.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ανεξαρτήτως έκδοσης, κοινός παρονομαστής όλων των εκδόσεων του 500Χ είναι το σύστημα Mood Selector, ένας περιστροφικός επιλογέας που τοποθετείται στο τούνελ μετάδοσης, διαθέτει τρεις λειτουργίες Auto, Sport και All Weather και που, αναλόγως την επιλογή του οδηγού και την έκδοση, μεταβάλλει την απόκριση του τιμονιού, του κινητήρα, των φρένων και του κιβωτίου.

Τον εξοπλισμό του 500Χ συμπληρώνει το γενναιόδωρο παλμαρέ συστημάτων άνεσης και ασφάλειας μεταξύ των οποίων έξι αερόσακοι, το χρήσιμο σύστημα αποτροπής αλλαγής λωρίδας Lane Assist, το ΕSC (Electronic Stability Control) και ανάλογα την έκδοση, Blind Spot Assist (σύστημα ανίχνευσης κινούμενου οχήματος στις τυφλές γωνίες) καθώς και η δυνατότητα επιλογής κάμερας οπισθοπορείας και «Brake Control».

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τις διαθέσιμες εκδόσεις, εξοπλισμό και επιλογές του 500Χ.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024