Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H ελληνική πρεμιέρα του νέου Opel Astra

H ελληνική πρεμιέρα του νέου Opel Astra

Το δημοφιλές μοντέλο της Opel συστήνεται στο ελληνικό κοινό πριν ακόμα πραγματοποιήσει την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο.


Λίγο μετά την αποκάλυψή του και δύο μήνες πριν το επίσημο εκθεσιακό του ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης το νέο Astra «πατά» ελληνικό έδαφος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Opel Summer Stars που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου και όπου το γερμανικό μοντέλο παρουσιάστηκε με τη συνοδεία του νέου city car της φίρμας Karl. αλλά και την νέα σπορ έκδοση του lifestyle αστού της Opel, Adam S.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM Hellas, Γιάννης Πασσάδης αποτύπωσε τη σημασία της εκδήλωσης αλλά και του νέου μοντέλου σημειώνοντας ότι: «Το Astra παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο μήνες πριν την παγκόσμια παρουσίασή του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό και μόνο αποτελεί είδηση. Το νέο μοντέλο της Opel φέρει τεχνολογίες ανώτερων κατηγοριών. Με τους νέους υπερσύγχρονους κινητήρες, οι οποίοι εφαρμόζονται σε όλη πλέον την γκάμα των αυτοκινήτων, η Opel καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης τόσο για βενζινοκίνηση όσο και για πετρελαιοκίνηση».

Παράλληλα, δεδομένης της συγκυρίας ο ίδιος ανέφερε ότι: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να αισιοδοξούμε και να στηρίζουμε την ελληνική αγορά. Ελπίζουμε σύντομα να επέλθει ομαλοποίηση και σταθερότητα, βασικοί παράγοντες για την ανάπτυξη που τόσο περιμένουμε όλοι μας».

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο το επίκεντρο της παρουσίασης αποτέλεσε η νέα γενιά του Opel Αstra, το οποίο με τη συνδρομή των νέων χαρακτηριστικών του, θα επιχειρήσει να συνεχίσει την best-seller ιστορία που έχει γράψει στην εγχώρια αγορά.

Εκτός από την νέα εικόνα του που ενσωματώνει στοιχεία από το Monza Concept, και χάρη σε αισθητικά στοιχεία όπως η πιο coupe λογικής οροφή και η χαρακτηριστική πίσω κολώνα, αποκτά ένα δυναμικότερο παρουσιαστικό.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται τα νέα φωτιστικά σώματα με τα χαρακτηριστικά γραφικά τα οποία ενσωματώνουν το έξυπνο σύστημα αυτόματης ρύθμισης, Intellilux LED matrix το οποίο συνιστά πρωτιά για την κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις του, το νέο Astra έχει κατά 5,0 εκατοστά μικρότερο μήκος (4,37 μέτρα) ενώ μικρότερο κατά 2,0 εκατοστά είναι και το μεταξόνιό του (2,66 μέτρα).

Παρά την οριακή μείωση των διαστάσεων του η Opel υπόσχεται 3,5 εκατοστά επιπλέον χώρου για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος. Επιπλέον, το χαμηλότερο ύψος της οροφής που περιορίζεται στα 1,46 μέτρα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του έχουν μειώσει τον αεροδυναμικό συντελεστή του κάτω από 0,30.

Οι σημαντικότερες, ωστόσο, αλλαγές βρίσκονται «κρυμμένες» καθώς χάρη σε μια καινούρια αρχιτεκτονική, οι εκδόσεις του νέου Opel Astra είναι ελαφρύτερες έως και κατά 200 κιλά συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της αποδοτικότητας όσο και των επιδόσεών του.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η γκάμα εκδόσεων θα ξεκινά με το 1,6 λίτρων CDTI diesel μοτέρ σε εκδοχές ισχύος που ξεκινούν από 95 έως 136 ίππους ενώ τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση θα εξοπλίζει ο τρικύλινδρος 1,0 λίτρου ECOTEC με 105 ίππους. Το παρών δίνει και ένας νέος τετρακύλινδρος κινητήρας από αλουμίνιο με χωρητικότητα 1,4 λίτρων και ο οποίος θα διατεθεί σε δύο εκδοχές ισχύος 125 και 150 ίππων.

Περνώντας στο εσωτερικό ξεχωρίζει η τελευταία εκδοχή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Opel, Intellilink το οποίο είναι συμβατό με Android Αuto και CarPlay προσφέροντας τη δυνατότητα σύνδεσης και χρήσης εφαρμογών έξυπνων συσκευών μέσω της έγχρωμης οθόνης οκτώ ιντσών που τοποθετείται στο κέντρο του ταμπλό.

To προφίλ του νέου Astra συμπληρώνει ο πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σύστημα ειδοποίησης και αποτροπής ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα «ανάγνωσης» της οδικής σήμανσης, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, έξυπνο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, σύστημα ειδοποίησης για τις τυφλές γωνίες και κάμερα οπισθοπορείας, ενώ δεν λείπουν και οι πολυτελείς εξοπλιστικές πινελιές όπως τα νέα καθίσματα με 18 ρυθμίσεις θέσης τα οποία διαθέτουν σύστημα θέρμανσης, ψύξης και μασάζ, ενώ, διατίθεται η δυνατότητα επιλογής και θερμαινόμενων πίσω καθισμάτων.

Σε ό,τι αφορά τους συμπρωταγωνιστές του νέου Astra στην καλοκαιρινή εκδήλωση της Opel και τα οποία επίσης θα διατεθούν μέσα στους επόμενους μήνες στην εγχώρια αγορά, σε ό,τι αφορά το Adam S, υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την ισχυρότερη εκδοχή του μοντέλου με την φροντίδα του Opel Performance Center και ένα turbo κινητήρα 1,4 λίτρων με απόδοση 150 ίππων.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και το νέο αυτοκίνητο πόλης της Opel, Karl, το οποίο με μήκος 3,68 μέτρα, πέντε πόρτες, τη δυνατότητα φιλοξενίας πέντε ατόμων και με την υπόσχεση της προσιτότητας υπόσχεται να είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο τόσο σε στυλ όσο και σε επίπεδο επιλογών και εξοπλισμού.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η λίστα εξοπλισμού του Karl περιλαμβάνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Intellilink, cruise control, σύστημα ακούσιας αποτροπής αλλαγής λωρίδας, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, αλλά και σύστημα διεύθυνσης μεταβλητού λόγου και πρόγραμμα “city” για τη διευκόλυνση των ελιγμών στην πόλη.

Το εξοπλιστικό παλμαρέ του Karl το οποίο έχει ως αφετηρία το Adama θα συμπληρώσουν συστήματα όπως το traction control και το hill start assist, ενώ -αρχικά τουλάχιστον- θα εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο κινητήρα του 1,0 λίτρου με απόδοση 75 ίππων και ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024