Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
VW Touran 2015: Στην Ελλάδα από 20.740 ευρώ

VW Touran 2015: Στην Ελλάδα από 20.740 ευρώ

Σε αποκλειστικά επταθέσιες εκδόσεις θα προσφέρεται στην ελληνική αγορά το νέο, μεγαλύτερο και ελαφρύτερο VW Touran, με την τιμή του να ξεκινά από τα 20.740 ευρώ στην έκδοση βενζίνης των 1,2 λίτρων.


Mε τις καλύτερες προϋποθέσεις επιστρέφει το VW Touran στην ελληνική αγορά, ενσωματώνοντας στη νέα γενιά του τα τελευταία επιτεύγματα -τεχνολογικά και μη- που έχει να παρουσιάσει ο γερμανικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το νέο Touran ακολουθεί το παράδειγμα των Golf και Passat «πατώντας» πάνω στην πλατφόρμα που έχει γίνει ευρύτερα γνωστή με την κωδική ονομασία “ΜQB” και στην οποία το μικρομεσαίων διαστάσεων πολυμορφικό οφείλει πολλά από τα προηγμένα χαρακτηριστικά του.

Μιλώντας για διαστάσεις, το νέο Touran διαθέτει μεγαλύτερο κατά 13 εκατοστά μήκος, την ίδια στιγμή που η αύξηση στο μήκος του μεταξονίου φτάνει τα 11,3 εκατοστά, σε σχέση πάντα με την αμέσως προηγούμενη γενιά του αυτοκινήτου.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι δημοφιλές MPV διαθέτει ακόμα μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό του, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τον τίτλο του πολυχρηστικού.

Πέρα τις συνολικά μεγαλύτερες διαστάσεις -μόνο το ύψος του αμαξώματος έχει περιοριστεί κατά 1,5 εκατοστό- το βάρος του νέου Touran έχει περιοριστεί, γεγονός που με τη σειρά του έχει ευνοήσει και την αποδοτικότητα των εκδόσεων βενζίνης και diesel που απαρτίζουν τη νεοσύστατη γκάμα του.

Περισσότερη άνεση και ασφάλεια υπόσχονται οι προηγμένες εφαρμογές με τις οποίες εξοπλίζεται το νέο Τοuran, όπως το Adaptive Cruise Control, το σύστημα αυτόματος ακινητοποίησης και τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τις εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο αποτελεί και η παρουσία τρίτης σειράς καθισμάτων, καθώς στη χώρα μας το νέο Touran θα προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα σε επταθέσιες εκδόσεις.

Με επίπεδο χώρο φόρτωσης τόσο στην πενταθέσια όσο και την επταθέσια διαμόρφωση του θαλάμου επιβατών, το νέο Touran μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές που αγγίζουν σε όγκο τα 1.800 λίτρα.

Στη χώρα μας, η εμπορική πορεία του γερμανικού MPV ξεκινά με τις υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις βενζίνης 1,2 και 1,4 λίτρων καθώς και με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων.

Ο τετρακύλινδρος TSI των 1.197 κ.εκ. αποδίδει 110 ίππους και 175 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Αισθητά ισχυρότερο είναι το κινητήριο σύνολο των 1,4 λίτρων, αποδίδοντας 150 ίππους και 250 Nm και προσφέροντας την εναλλακτική επιλογή του ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Για εκείνους που επιζητούν τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, ο TDI κινητήρας των 1,6 λίτρων με τους 110 ίππους και τα 250 Nm ροπής, δίνει λύσεις διαμορφώνοντας τη μοναδική πετρελαιοκίνητη πρόταση στη σημερινή γκάμα του νέου Touran.

Κοινός τόπος για όλες τις εκδόσεις του Touran αποτελεί ο πλήρης εξοπλισμός, καθώς τόσο στην έκδοση Active όσο και στην έκδοση Advance δεν παρατηρούνται ουσιαστικές ελλείψεις.

Με αφετηρία λοιπόν τα 20.740 ευρώ (τιμή με όφελος απόσυρσης), το Touran των 1,2 λίτρων διαθέτει -μεταξύ άλλων- ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, επτά αερόσακους, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (XDS), σύστημα κλιματισμού, σύστημα Easyfold για την τρίτη σειρά καθισμάτων, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών και επτά αερόσακους.

Η έκδοση ΤSI των 1,4 προσφέρεται στην πλουσιότερη έκδοση Advance και με τιμή αφετηρίας τα 25.240 ευρώ, ενώ από τα 23.570 ευρώ διατίθεται στην ελληνική αγορά η μοναδική, για την ώρα, πετρελαιοκίνητη έκδοση του νέου Touran.

Τέλος, επιβάρυνση της τάξης των 2.000 ευρώ προκύπτει για το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλου συμπλέκτη επτά σχέσεων, στις εκδόσεις στις οποίες διατίθεται (1.4 TSI και 1.6 ΤDI).

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτζώκας ενόψει Final Four: «Να σταθούμε πιο τυχεροί από τα δύο προηγούμενα» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και για το επικείμενο Final Four.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024