Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μερίδιο ρεκόρ για την Volvo στην Ελλάδα το οκτάμηνο -πρωτιές για όλα τα μοντέλα της

Μερίδιο ρεκόρ για την Volvo στην Ελλάδα το οκτάμηνο -πρωτιές για όλα τα μοντέλα της

Με 1.441 ταξινομήσεις στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου η Volvo κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ για το μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, με όλα τα μοντέλα της να αναρριχώνται στην κορυφή της κατηγορίας τους.

Κατά 29% αυξήθηκαν οι συνολικές ταξινομήσεις της Volvo στην Ελλάδα για το διάστημα από Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο, σε σχέση με πέρυσι, αθροίζοντας σε 1.441 μονάδες και ενώ, ο αντίστοιχος ρυθμός αύξησης της εγχώριας αγοράς για το ίδιο διάστημα διαμορφώνεται στο 9%.

Ως αποτέλεσμα, αυξημένο είναι και το μερίδιο αγοράς της Volvo για το αντίστοιχο διάστημα το οποίο έχει ενισχυθεί κατά μισή μονάδα, φτάνοντας το 2,7% μέγεθος που ισοδυναμεί με νέο ιστορικό ρεκόρ για την φίρμα στην εγχώρια αγορά αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

Παράλληλα με το ρεκόρ μεριδίου αγοράς, αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτιές σημείωσαν όλα τα μοντέλα της σουηδικής φίρμας στην εγχώρια αγορά για το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Αναλυτικά, τα V40 και V40 Cross Country, καταγράφοντας 1.040 ταξινομήσεις στο οκτάμηνο τέρματισαν πρώτα στην κατηγορία των premium hatchback και, όπως σημειώνει η σουηδική φίρμα με σημαντική διαφορά από τον αμέσως επόμενο ανταγωνιστή.

Σύμφωνα επίσης με τις εκτιμήσεις της Volvo Cars Hellas, τα premium hatchback αναμένεται να έχουν την ίδια δυναμική έως το τέλος της χρονιάς με φόντο και την πρόσφατη προσθήκη της νέας έκδοσης Τ3, με τετρακύλινδρο κινητήρα 1.498 κ.εκ. Drive-E ισχύος 152 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Πρώτα στην κατηγορία των premium μεσαίων οικογενειακών μοντέλων αναδείχθηκαν στο οκτάμηνο και τα S60 και V60 με 238 ταξινομήσεις. Ιδιαίτερη απήχηση σε ό,τι αφορά τα S60 και V60 εμφανίζει η έκδοση των 1,6 λίτρων η οποία έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις βάσει κυβισμού, αλλά και η έκδοση D4 με δίλιτρο diesel κινητήρα Drive-E, ισχύος 190 ίππων.

Πρώτο στην κατηγορία του έρχεται για το οκτάμηνο και το XC60 το οποίο με 124 ταξινομήσεις συνεχίζει με την ίδια δυναμική που το 2014, του χάρισε συνολικά την πρωτιά στην κατηγορία των μεσαίων-μεγάλων SUV.

Πρωτιά κατέγραψε και το νέο Volvo XC90 το οποίο με 34 ταξινομήσεις μέσα σε μόλις τρεις μήνες παρουσίας του στην ελληνική αγορά έχει ήδη καταλάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία του.

auto.in.gr

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024