Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολύωρες ουρές στα ΚΤΕΟ εν όψει αυξημένων προστίμων

Πολύωρες ουρές στα ΚΤΕΟ εν όψει αυξημένων προστίμων

Ουρές σχηματίζονται έξω από τα ΚΤΕΟ, καθώς σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, λήγει η πρώτη καταληκτική προθεσμία για όσα οχήματα δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο έως 30/06/14. Για όσους παραβλέψουν την προθεσμία, προβλέπονται πρόστιμα.

Ουρές σχηματίζονται έξω από τα ΚΤΕΟ, καθώς την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η πρώτη καταληκτική προθεσμία για όσα οχήματα δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο έως 30/06/14.

Τόσο στα ιδιωτικά όσο και στα δημόσια ΚΤΕΟ, οι κάτοχοι οχημάτων έχουν στηθεί σε ουρές πολλών μέτρων έως και το απόγευμα.

Η αναμονή φτάνει και τις δυο ώρες για τους έχοντες ραντεβού ενώ σε όσα ΚΤΕΟ δέχονται εκτός ραντεβού, η αναμονή μπορεί να υπερβαίνει και τις πέντε ώρες.

Για όσους παραβλέψουν την προθεσμία, προβλέπονται αρκετά υψηλότερα πρόστιμα.

Η δεύτερη προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/07/14 έως τέλος του ’14, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.

Αν παρέλθουν αυτές οι ημερομηνίες τότε οι ιδιοκτήτες ΙΧ χάνουν την έκπτωση και, εκτός από το κόστος τεχνικού ελέγχου που κυμαίνεται από 40 έως 55 ευρώ, θα πληρώσουν 65 ευρώ πρόστιμο καθυστέρησης και 150 ευρώ επιπλέον πρόστιμο που θα βεβαιώνεται από την Εφορία, δηλαδή η συνολική επιβάρυνση θα φθάσει τα 215 ευρώ.

Επίσης ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο 450 ευρώ, σε περίπτωση ελέγχου απο την Τροχαία.

Όσοι οδηγοί πρόλαβαν μέχρι και σήμερα, Τετάρτη 30/9ο, να περάσουν εκπρόθεσμα τα αυτοκινητά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ τότε θα πληρώσουν το κόστος του ελέγχου και μόνο 33 ευρώ ως πρόστιμο, αντί για 215 ευρώ.

Πάντως, αρκετοί είναι οι οδηγοί που αμέλησαν τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ 2,5 εκατ. οχήματα και περίπου 1 εκατ. δίκυκλα.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να ενισχύσει τη βάρδιας των εργαζομένων στο δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού, προκειμένου να αντιθμετωπιστεί η αθρόα προσέλευση των οδηγών ΙΧΕ.Οι περισσότεροι πάντως οδηγοί δείχνουν να προτιμούν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024