Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kosmocar AE: Σε 2.757 VW και 1.875 Audi ανέρχονται στην Ελλάδα τα οχήματα με το επίμαχο λογισμικό

Kosmocar AE: Σε 2.757 VW και 1.875 Audi ανέρχονται στην Ελλάδα τα οχήματα με το επίμαχο λογισμικό

H Κosmocar AE προχώρησε στην ταυτοποίηση των οχημάτων VW –επιβατικών και επαγγελματικών- και Audi που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και διαθέτουν κινητήρες diesel τύπου ΕΑ 189 με το επίμαχο λογισμικό, γνωστοποιώντας παράλληλα τις επόμενες κινήσεις για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και την αποκατάσταση του ζητήματος.

Η Kosmocar AE κατόπιν ενημέρωσης από την VW AG, εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας διευκρινίσεις για το πόσα οχήματα VW –επαγγελματικά και επιβατικά- και Αudi στην Ελλάδα διαθέτουν κινητήρες diesel τύπου ΕΑ 189 και επηρεάζονται από το ζήτημα του «ύποπτου» λογισμικού, καθώς και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την ενημέρωση των ιδιοκτητών και την αποκατάσταση του ζητήματος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, ενώ επισημαίνεται ότι πρόκειται για συγκεκριμένα μοντέλα με συγκεκριμένα έτη κατασκευής τα οποία εξοπλίζονται αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες τύπου EA 189.

Σχετικά με την ενημέρωση των ιδιοκτητών, όπως υπογραμμίζεται από την Kosmocar AE, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων VW και Audi, μέσω των ιστοσελίδων www.volkswagen.gr και www.audi.gr, να εισάγουν τον αριθμό του πλαισίου του αυτοκινήτου τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν το όχημα τους επηρεάζεται, ενώ μέσω των ίδιων ιστοσελίδων θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Στην συνέχεια, η VW και οι άλλες φίρμες του ομίλου των οποίων τα αυτοκίνητα επηρεάζονται, θα παρουσιάσουν εντός του Οκτωβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους.

Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η ενημέρωση των κάτοχων των οχημάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών service της Kosmocar ΑΕ για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.

Επίσης όπως επισημαίνει η Kosmocar ΑΕ, τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση, ενώ υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα δεν επηρεάζει τα καινούρια οχήματα προδιαγραφών EU6.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024