Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προληπτικός έλεγχος για 16.721 Toyota RAV4 στην ελληνική αγορά

Προληπτικός έλεγχος για 16.721 Toyota RAV4 στην ελληνική αγορά

Το πρόγραμμα ελέγχου διενεργείται καθώς υπάρχει πιθανότητα σε περίπτωση σύγκρουσης οι βάσεις στήριξης των πίσω εξωτερικών καθισμάτων να προκαλέσουν φθορά στις αντίστοιχες ζώνες ασφαλείας.

Προληπτικό έλεγχο σε 16.721 RAV4 διενεργεί η Toyota Eλλάς Α.Β.Ε.Ε σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Ο προληπτικός έλεγχος που αφορά RAV4 παραγωγής από το 2006 έως το 2012 και πραγματοποιείται προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος και βελτιώσεις σε μέρη της βάσης στήριξης των πίσω εξωτερικών καθισμάτων καθώς σε περίπτωση σύγκρουσης μπορούν να προκαλέσουν φθορά στις αντίστοιχες ζώνες ασφαλείας.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «στα εμπλεκόμενα οχήματα, που είναι εξοπλισμένα με ζώνες 3 σημείων στις εξωτερικές θέσεις του πίσω καθίσματος, ενδέχεται, μέρος του μεταλλικού πλαισίου υποστήριξης του μαξιλαριού βάσης του πίσω καθίσματος, λόγο του σχήματός του, σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης του οχήματος με υψηλή ταχύτητα, να έρθει σε επαφή με την ζώνη ασφαλείας δημιουργώντας έντονη τοπική φθορά που εν δυνάμει μπορεί να οδηγήσει στο κόψιμο αυτής. Σε αυτή την περίπτωση, η ζώνη πιθανόν να μην συγκρατήσει επαρκώς τον επιβάτη, με αποτέλεσμα τις αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού του».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος της βάσης υποστήριξης του μαξιλαριού των πίσω καθισμάτων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Τoyota Ελλάς στο τηλέφωνο 210-2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

auto.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024