Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανακαλούνται 1.271 Toyota Avensis στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 1.271 Toyota Avensis στην Ελλάδα

Η ιαπωνική φίρμα διευρύνει την ανάκληση που πυροδοτήθηκε από τους προβληματικούς αερόσακους του προμηθευτή Takata συμπεριλαμβάνοντας στη διαδικασία ελέγχων ακόμα 1.271 Avensis.

Η Tοyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. προχωρά στην διεύρυνση των «ελληνικών» ανακλήσεων που προκλήθηκαν λόγω των προβληματικών αερόσακων του προμηθευτή Takata, καλώντας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ακόμα 1.271 οχήματα για προληπτικό έλεγχο.

Σε συνέχεια των από 20/05/2015 και 28/07/2015 αντίστοιχων ανακοινώσεων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας σχετικά με εκτέλεση προγράμματος προληπτικού ελέγχου του αερόσακου του οδηγού και του συνοδηγού αυτοκινήτων Toyota , μοντέλα Yaris, Corolla, RAV4, Avensis και Hilux από την εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E, πληροφορούμε τους καταναλωτές ότι, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το εργοστάσιο κατασκευής, το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τον αερόσακο συνοδηγού αφορά επιπλέον 1.271 οχήματα, μοντέλο Avensis, παραγωγής από 1 Νοεμβρίου 2007 έως 31 Αυγούστου 2008.

Υπενθυμίζεται ότι στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται, συμφώνα με την σχετική ενημέρωση του προμηθευτή Takata, το σύστημα πυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου οδηγού να μην λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών.

Ως εκ τούτου είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να μην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή αντικατάσταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

auto.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024