Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW Caddy Van By Fisikon: Νέα έκδοση φυσικού αερίου από 19.750 ευρώ

VW Caddy Van By Fisikon: Νέα έκδοση φυσικού αερίου από 19.750 ευρώ

H Volkswagen-Kosmocar, συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με την ΔΕΠΑ, μετα΄το eco up! προχωρώντας στην υλοποίηση μιας ακόμα έκδοσης φυσικού αερίου «by Fisiskon» αυτή τη φορά με αντικείμενο το επαγγελματικό μοντέλο της, Caddy.

H ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen, μετά την επιτυχημένη συνεργασία της με την ΔΕΠΑ για την προώθηση της αεριοκίνησης με το μοντέλο «eco up! by Fisikon», προχωράει στην υλοποίηση μιας ακόμα αντίστοιχης έκδοσης, αυτή τη φορά με αντικείμενο το επαγγελματικό μοντέλο της, Caddy.

Το νέο «Caddy Van by Fisikon», όπως ονομάζεται η έκδοση, διατίθεται σε προνομιακή τιμή καθώς η ΔΕΠΑ επιδοτεί την αγορά του με το ποσό των 3.050 ευρώ επί της λιανικής τιμής και για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Ως αποτέλεσμα οι αρχικές τιμές του Caddy με φυσικό αέριο στις διαθέσιμες εκδόσεις αμαξώματος, διαμορφώνονται στα 19.750 ευρώ για την «απλή» έκδοση αμαξώματος by Fisikon η οποία εξοπλίζεται με κινητήρα 1,4 λίτρων TGI ισχύος 110 ίππων και σε 20.350 ευρώ για την Maxi έκδοση αμαξώματος που εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα.

Στη λειτουργία του κινητήρα διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο η μέση κατανάλωση CNG του Caddy Van διαμορφώνεται σε 4,0 κιλά φυσικού αερίου ανά 100 χλμ. ενώ εκλύονται στην ατμόσφαιρα 109 γρ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα. Αντιστοίχως η τιμή κατανάλωσης φυσικού αερίου για την έκδοση Maxi Van διαμορφώνεται σε 4,1 κιλά/100 χλμ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με τιμή 0,88 ευρώ/κιλό το φυσικό αέριο (CNG) είναι περίπου 35% φθηνότερο σε σχέση με την βενζίνη και 15% σε σχέση με το πετρέλαιο κάτι που, σημαίνει ότι το κόστος μικτής χρήσης ξεκινά από τα 3,5 ευρώ/100 χλμ. για το Caddy Van TGI, που συγκριτικά με τον πετρελαιοκινητήρα TDI προσφέρει ετήσια εξοικονόμηση περίπου 22%.

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία με φυσικό αέριο, η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται περίπου σε 630 χλμ. στην κανονική έκδοση και σε 860 χλμ. στην έκδοση Maxi, χωρίς τη «συμμετοχή» της δεξαμενής βενζίνης χωρητικότητας 13 λίτρων, η οποία σε περίπτωση χρειαστεί μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την αυτονομία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι δεξαμενές φυσικού αερίου (χωρητικότητας 26 κιλών στην κανονική έκδοση και 37 κιλών στην έκδοση Maxi) βρίσκονται τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, διατηρώντας στα ίδια επίπεδα στον ωφέλιμο όγκο χώρου φόρτωσης του Caddy, που διαμορφώνεται στα 3,2 τ.μ. στην κανονική έκδοση και σε 4,2 τ.μ. στην έκδοση Maxi.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024