Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo V40 και V40 Cross Country 2017: Στην Ελλάδα από 22.500 ευρώ

Volvo V40 και V40 Cross Country 2017: Στην Ελλάδα από 22.500 ευρώ

Τα V40 και V40 Cross Country επιστρέφουν ανανεωμένα, προσφέροντας νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και ακόμα πιο γενναιόδωρο εξοπλισμό σε συνδυασμό με τους αποδοτικούς κινητήρες Drive E και τα γνώριμα χαρακτηριστικά ασφαλείας της Volvo που τους έχουν χαρίσει την πρωτιά της κατηγορίας.


Η εγχώρια γκάμα της σουηδικής φίρμας υποδέχεται τα ανανεωμένα V40 και V40 Cross Country τα οποία εκτός από τα ανανεωμένα αισθητικά χαρακτηριστικά τους με οδηγό το βραβευμένο σχεδιαστικό κώδικα της Volvo, εμπλουτίζουν τον εξοπλισμό τους με ακόμα περισσότερες επιλογές και εκδόσεις, επίκεντρο των οποίων αποτελούν οι νέας γενιάς αποδοτικοί κινητήρες της Volvo τεχνολογίας Drive E.

Αναλυτικότερα, ξεκινώντας από το νέο V40, το ανανεωμένο σουηδικό hatchback θα είναι διαθέσιμο με τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου 1,5 και 2,0 λίτρων ισχύος από 120 έως και 245 ίππους και εφαλτήριο, για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τα 82 γρ./χλμ.

Συγκεκριμένα, στη βάση της βενζινοκίνητης γκάμας του V40 τοποθετείται η έκδοση κινητήρα Τ3 η οποία αξιοποιεί κινητήρα 1,5 λίτρου απόδοσης 152 ίππων σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων ως μέρος του βασικού εξοπλισμού και χωρίς επιπλέον χρέωση και διατίθεται στην προνομιακή τιμή των 22.500 ευρώ στην νέα, εξοπλιστική έκδοση Kinetic Plus.

To ίδιο μοτέρ τοποθετείται και στη βάση της γκάμας του V40 Cross Country η οποία διατίθεται με αρχική τιμή τα 26.600 ευρώ στην επίσης νέα εξοπλιστική έκδοση Dynamic.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές diesel εφαλτήριο για το V40 Hatchback αποτελεί η δίλιτρη έκδοση D2 με ισχύ 120 ίππων η οποία αποτελεί και την αποδοτικότερη της γκάμας με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 82 γρ./χλμ. ξεκινώντας από τα 24.750 ευρώ σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

H βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση του V40 Cross Country D3 εξοπλίζεται με δίλιτρο diesel κινητήρα ισχύος 150 ίππων όπου οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα διαμορφώνονται σε 99 γρ./χλμ. και η οποία διατίθεται ξεκινώντας από τα 27.450 ευρώ.

Ψηλότερα σε ό,τι αφορά τις diesel επιλογές του V40 αλλά και του V40 Cross Country, τοποθετείται η έκδοση D3 με αντίστοιχης χωρητικότητας μοτέρ ισχύος 150 ίππων ενώ στην κορυφή των πετρελαιοκίνητων βρίσκεται η έκδοση D4 με ισχύ 190 ίππων.

Αναφορικά με τις ισχυρότερες βενζινοκίνητες εκδόσεις τόσο στην περίπτωση του V40 όσο και του V40 Cross Country, οι εκδόσεις Τ5 εξοπλίζονται με κινητήρα 1.969 κ.εκ. αποδίδοντας 245 ίππους.

Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις εξοπλισμού, αξίζει να σημειωθεί ότι η Volvo έχει προσθέσει δύο ακόμα εκδόσεις οι οποίες τοποθετούνται στη βάση της γκάμας των V40 και V40 Cross Country και με αφορμή το λανσάρισμα των νέων μοντέλων θα προσφέρονται για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων στις παραπάνω προνομιακές τιμές.

Πρόκειται για τις εκδόσεις Kinetic Plus και Dynamic στις οποίες προσφέρονται οι βασικές βενζινοκίνητες εκδόσεις του V40 και V40 Cross Country Τ3 όπως αναφέρθηκε παραπάνω. .

Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά το V40 T3 1.5 Auto Kinetic Plus (από 22.50 ευρώ), στον επιπλέον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται ηχοσύστημα High Performanceμε οθόνη 5 ιντσών και χειριστήρια στο τιμόνι, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με φωτισμό εδάφους, δείκτες αλλαγής πορείας LED, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με διακοσμητικές λεπτομέρειες αλουμινίου και αισθητήρας βροχής.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία προστίθενται επιπλέον στον ήδη γενναιόδωρο εξοπλισμό της έκδοσης Kinetic,η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε τη βασική εξοπλιστική έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, περιλαμβάνοντας σύστημα City Safety 2ης γενιάς για την αποφυγή συγκρούσεων (ενεργό έως τα 50 χλμ./ώρα), όλη τη σειρά αερόσακων (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής) και επιπλέον γονάτου για τον οδηγό και αερόσακο πεζού, ABS, σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης, Start/Stop, σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις και προστασίας αυχένα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο air-condition, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος-πίσω, φώτα ημέρας, υπολογιστή ταξιδιού, πολλαπλά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, αεροτομή οροφής, ζάντες αλουμινίου και πολλά άλλα.

Διαθέσιμη παραμένει και η δημοφιλής έκδοση Livstyl, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει επιπλέον ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη υψηλής ανάλυσης 8 ιντσών, cruise control, αισθητήρες στάθμευσης, ηχοσύστημα High Performanceμε έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών, CD player, USB, Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι και 8 ηχεία, πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED, δερμάτινο φωτιζόμενο επιλογέα ταχυτήτων με διακόσμηση αλουμινίου. Σημειώνεται ότι η έκδοση Livstyl του V40 Τ3 με αυτόματο κιβώτιο ξεκινά από τα 25.200 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την νέα βασική έκδοση εξοπλισμού τoυ V40 Cross Country με την ονομασία Dynamic, αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή της έκδοσης Livstyl περιλαμβάνοντας ηχοσύστημα Sensus Connect High Performanceμε μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών, DVDplayer, USB και iPod, Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι και 8 ηχεία, φωνητικό έλεγχο και σκληρό δίσκο 10 GB, προεγκατάσταση συστήματος πλοήγησης καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με το internet μέσω smartphone, αναβάθμιση ταπετσαρίας σε ύφασμα/βινύλιο και πιο εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική τιμή για το V40 Cross Country T3 1.5 Auto Dynamic προσδιορίζεται στα 26.600 ευρώ.

Ανεξαρτήτως των νεολογισμών στις εξοπλιστικές εκδόσεις και στους κινητήρες και τις διαφορές μεταξύ V40 και V40 Cross Country κοινός παρονομαστής εξακολουθεί να αποτελεί και στην ανανεωμένη τους εκδοχή η ηγετική τους θέση σε επίπεδο ασφάλειας στην κατηγορία αλλά και στην αυτοκίνηση καθώς πρόκειται για τα μόνα αυτοκίνητα που διαθέτουν αερόσακο πεζού στο βασικό τους εξοπλισμό ενώ μεταξύ άλλων εξοπλίζονται προαιρετικά με σύστημα ανίχνευσης και αποτροπής ατυχημάτων με πεζούς και δικυκλιστές.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024