Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάκληση για 821 Toyota Prius και Lexus CT200 για την επισκευή αερόσακων κουρτίνας

Ανάκληση για 821 Toyota Prius και Lexus CT200 για την επισκευή αερόσακων κουρτίνας

Στα προς ανάκληση αυτοκίνητα των Toyota και Lexus απαιτείται η τοποθέτηση στηριγμάτων συγκράτησης των πυροκροτητών των αερόσακων κουρτίνας λόγω για την αποτροπή αναίτιας πτυξής τους.

Στην ανάκληση 821 αυτοκινήτων Toyota Prius και Lexus CT200 προχωρά η Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα προληπτικής επισκευής αφορά 652 Toyota Prius με ημερομηνίες παραγωγής από το 2008 έως το 2012 και 169 Lexus CT 200, που έχουν κατασκευαστεί από το 2010 έως το 2012 και πραγματοποιείται για την τοποθέτηση των στηριγμάτων συγκράτησης των πυροκροτητών των αερόσακων κουρτίνας.

Αναλυτικά σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Toyota Ελλάς: «τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αερόσακους κουρτίνες στο αριστερό και δεξί κολονάκι του ουρανού. Κάθε αερόσακος κουρτίνα χρησιμοποιεί έναν «υβριδικό» τύπο πυροκροτητή που περιέχει αέριο υπό πίεση σε ένα θάλαμο και προωθητικό σε ξεχωριστό θάλαμο, όπου οι δύο θάλαμοι είναι συγκολλημένοι μεταξύ τους. Κάποιοι πυροκροτητές ίσως παρουσιάσουν μία μικρή ρωγμή στο σημείο συγκόλλησης. Εάν αυτή η ρωγμή επεκταθεί με τον καιρό, ενδέχεται να υπάρξει αποκόλληση των συγκολλημένων θαλάμων. Αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί σε οχήματα που βρίσκονται ακινητοποιημένα για μεγάλο χρονικό διαστήματα».

«Στην περίπτωση που υπάρξει αποκόλληση του πυροκροτητή, διαφεύγει αέριο υπό πίεση όπου εκτονώνει μερικώς τον αερόσακο, ενώ σε περιορισμένες περιπτώσεις, το ένα ή και τα δύο μέρη
του πυροκροτητή ίσως εισέλθουν στην καμπίνα των επιβατών του οχήματος. Στη περίπτωση που υπάρχει επιβάτης εντός του οχήματος, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τραυματισμού», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota
και Lexus σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η προληπτική τοποθέτηση στηριγμάτων συγκράτησης στους πυροκροτητές, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ. έως 05:00 μμ).

Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ανάκλησης για τους αερόσακους κουρτίνας, διενεργείται ανάκληση για 6.5231 Toyota Auris, Corolla και Prius και Lexus CT 200 για την αντικατάσταση βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίμου.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024