Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Volvo XC90 στην κορυφή της κατηγορίας του για το α΄εξάμηνο της χρονιάς

Το Volvo XC90 στην κορυφή της κατηγορίας του για το α΄εξάμηνο της χρονιάς

Ως σουηδική νίκη έναντι του παραδοσιακά πανίσχυρου γερμανικού ανταγωνισμού των μεγάλων premium SUV θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πορεία του XC90 στην ελληνική αγορά για το πρώτο μισό της χρονιάς.

Την πρωτιά της κατηγορίας του απέσπασε το κορυφαίο premium SUV της σουηδικής φίρμας για το πρώτο μισό της χρονιάς στην εγχώρια αγορά, κερδίζοντας μια θέση μεταξύ των best-sellers της αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016, στην εγχώρια αγορά διατέθηκαν συνολικά 113 XC90, αριθμός που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 44,3% για το σουηδικό SUV σε σε μία κατηγορία που, παρά τις ελάχιστα ευνοϊκές προβλέψεις, έχει καταγράψει από την αρχή της χρονιάς συνολικά 255 πωλήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τo XC90 είναι το πρώτο μέλος της νέας σειράς 90 της Volvo, το οποίο εκτός από εισαγωγικό κεφάλαιο των 90αριών ανέλαβε να συστήσει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας.

Με συνολικές πωλήσεις 84.532 μονάδων, περίπου ένα χρόνο μετά από την εκκίνηση της εμπορικής του πορείας το XC90 το οποίο κατασκευάζεται στο Torslanda έχει ξεπεράσει κατά πολύ κάθε προσδοκία της Volvo, οδηγώντας τη σουηδική φίρμα στην αύξηση των ρυθμών παραγωγής του στο όριο της δυναμικότητας του εργοστασίου.

Ως αποτέλεσμα το νέο XC90 έχει σημαντικό μερίδιο στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2016, που ανακοίνωσε προσφάτως η Volvo Cars και σύμφωνα με τα οποία η σουηδική φίρμα υπερτριπλασίασε τα λειτουργικά της κέρδη για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016, με παράλληλη αύξηση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους σε 6,7%, από 2,2% το αντίστοιχο διάστημα την προηγούμενη χρονιά.

Αντίστοιχα υψηλές είναι και οι προσδοκίες για τα επόμενα μέλη της σειράς 90, τo τετράθυρο S90 και το πρακτικότερο V90, τα οποία ξεκίνησαν προσφάτως την εμπορική τους πορεία και είναι διαθέσιμα προς παραγγελία.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024