Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Volvo V90 στην Ελλάδα από 54.410 ευρώ

Το Volvo V90 στην Ελλάδα από 54.410 ευρώ

Η σουηδική φίρμα προσθέτει στην εγχώρια γκάμα της την πρακτικότερη εκδοχή του S90, V90 η οποία μοιράζεται τις ίδιες τεχνολογικές αξίες με την υπόλοιπη γνωστή σειρά 90 και η οποία –αρχικά- στην ελληνική αγορά θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις diesel και μία βενζίνης σε τρία επίπεδα εξοπλισμού.

Η «ελληνική» γκάμα της Volvo υποδέχεται το τρίτο και πρακτικό μέλος της σειράς 90, V90 το οποίο στην εγχώρια αγορά θα διατεθεί αρχικά σε τρεις εκδόσεις κινητήρα, δύο diesel και έναν βενζίνης ξεκινώντας από τα 54.410 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η βασική έκδοση (Momentum) του πολυτελούς wagon το οποίο μοιράζεται τις ίδιες αξίες τεχνολογίας και πολυτέλειας με τα άλλά δύο ήδη γνωστά μέλη της σειράς 90, εξοπλίζεται με τον νέας τεχνολογίας τετρακύλινδρο κινητήρα diesel D4 χωρητικότητας 1.969 κ.εκ. με ισχύ 190 ίππων και σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Εκτός από τη βασική εξοπλιστική έκδοση Momentum, το V90 θα διατεθεί επίσης σε ακόμα δύο εξοπλιστικές εκδόσεις R-Design και Inscription και οι οποίες σε ό,τι αφορά την έκδοση D4 ξεκινούν από τα 58.310 ευρώ και 60.340 ευρώ αντίστοιχα.

Ψηλότερα στην γκάμα, η έκδοση D5 η οποία ξεκινά από τα 59.780 ευρώ (Momentum), εξοπλίζεται επίσης με δίλιτρο diesel κινητήρα ο οποίος αποδίδει 235 ίππους, ενώ εκτός από το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το οποίο αποτελεί κοινό παρονομαστή όλων των εκδόσεων, η συγκεκριμένη έκδοση είναι και τετρακίνητη. Στην περίπτωση των άλλων δύο επίπεδων εξοπλισμου R-Design και Inscription οι τιμές της έκδοσης D5 του V90 προσδιορίζονται σε 62.880 και 64.870 ευρώ αντίστοιχα.

Στην «προσωρινή» κορυφαία έκδοση της γκάμας -μέχρι την άφιξη της plug-in υβριδικής Τ8 Τwin Engine στην εγχώρια αγορά- τη βενζινοκίνητη Τ6, τον πρώτο λόγο έχει ένας πανίσχυρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων απόδοσης 320 ίππων ο οποίος συμπληρώνεται επίσης με σύστημα τετρακίνησης. Η συγκεκριμένη έκδοση ξεκινά από τα 61.520 ευρώ στο επίπεδο εξοπλισμού Momentum ενώ οι τιμές για τα R-Design και το κορυφαίο Inscription ανέρχονται σε 64.750 και 66.820 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι το νέο V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90αριών», βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική (Scalable Product Architecture – SPA) της Volvo και μοιράζεται όλα τα τεχνολογικά στοιχεία, με τα S90 και ΧC90 συμπεριλαμβανομένου του ημι-αυτόνομου συστήματος οδήγησης Pilot Assist, το οποίο συνυπάρχει με τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας με την εγνωσμένου κύρους υπογραφή της σουηδικής φίρμας στο συγκεκριμένο τομέα.

Έτσι, στο βασικό εξοπλισμό του V90 ανήκει και το έξυπνο σύστημα ασφάλειας City Safety (ανίχνευση / αυτόματο φρενάρισμα για αποφυγή οχημάτων, πεζών, δικυκλιστών ή ποδηλατών, μεγάλων ζώων, αντίθετα ερχόμενων οχημάτων σε διασταυρώσεις κλπ. χωρίς περιορισμό ταχύτητας, μέρα και νύχτα) και σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί το Sensus (κεντρική οθόνη αφής 9 ιντσών, ψηφιακός πίνακας οργάνων, ηχοσύστημα με 10 ηχεία, Bluetooth, Internet Browsing, Keyless Start κλπ.) καθώς και ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και φυσικά όλα όσα θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ σε ένα σύγχρονο premium μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024