Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To νέο Opel Grandland X θα αναγνωρίζει την κόπωση του οδηγού

To νέο Opel Grandland X θα αναγνωρίζει την κόπωση του οδηγού

Η Opel φέρνει τώρα αυτά τα οφέλη της ασφάλειας σε ένα ευρύτερο κοινό, για παράδειγμα με το νέο Grandland X, το συναρπαστικό, νέο συμπαγές SUV, με τιμές που ξεκινούν από €24.500 (τιμή λιανικής με ΦΠΑ στην Ελλάδα).

Στη Γερμανία, μία έρευνα αυτοκινητόδρομων έδειξε ότι οδηγοί που αποκοιμήθηκαν ήταν αιτία για το ένα στα τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (σύμφωνα με το ADAC.). Συστήματα που είναι σχεδιασμένα να αναγνωρίζουν τα σημάδια της κόπωσης και να συμβουλεύουν τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα είναι πιο συνηθισμένα σε αυτοκίνητα premium κατηγορίας. Η Opel φέρνει τώρα αυτά τα οφέλη της ασφάλειας σε ένα ευρύτερο κοινό, για παράδειγμα με το νέο Grandland X, το συναρπαστικό, νέο συμπαγές SUV, με τιμές που ξεκινούν από €24.500 (τιμή λιανικής με ΦΠΑ στην Ελλάδα).

Το Grandland X διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης A κατηγορίας: Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360° – είναι μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά. Συστήματα όπως Διατήρηση και Προσαρμογή Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control) με λειτουργία stop, που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει ή επιταχύνει το Grandland X όταν χρειάζεται, αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας. Επιπλέον υπάρχει ένα χαρακτηριστικό μείζονος σημασίας, ένα προνοητικό σύστημα υποστήριξης με την ονομασία Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert).

Το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert) στο Grandland X ενεργοποιεί μία προειδοποίηση εάν η πορεία του οχήματος υποδηλώνει κόπωση του οδηγού ή έλλειψη προσοχής, εκδίδοντας ένα μήνυμα στην οθόνη πληροφοριών και ένα ακουστικό σήμα. Μετά από τρεις προειδοποιήσεις πρώτου επιπέδου, το σύστημα εκδίδει μία δεύτερη προειδοποίηση με διαφορετικό μήνυμα στην οθόνη οργάνων του οδηγού και ένα πιο δυνατό ακουστικό σήμα. Το σύστημα μηδενίζεται σε ταχύτητες κάτω των 65 km/h για 15 συνεχόμενα λεπτά.

Επιπλέον του συστήματος Driver Drowsiness Alert, το Opel Grandland X προσφέρει και άλλα συστήματα υποστήριξης και ασφάλειας πρώτης κατηγορίας. Ο νέος ‘Διεκδικητής’ της Opel στην πολύ ανταγωνιστική αγορά των SUV προσφέρει επίσης βέλτιστη ορατότητα τις νυχτερινές ώρες χωρίς να θαμπώνει τους άλλους οδηγούς. Οι προαιρετικοί προβολείς AFL LED παράγουν ένα έντονο λευκό φως που μετατρέπει αποτελεσματικά τη νύχτα σε μέρα και προσαρμόζεται αυτόματα στην οδηγική κατάσταση.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024