Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο χρόνος ανάρρωσης και οι πιθανοί αντικαταστάτες του V. Rossi

Ο χρόνος ανάρρωσης και οι πιθανοί αντικαταστάτες του V. Rossi

Αν και φυσιολογικά ο τραυματισμός του Valentino Rossi απαιτεί τέσσερις με πέντε μήνες ανάρρωσης, γίνεται λόγος για επιστροφή του ακόμα και σε 1,5 μήνα! Η Yamaha, στο μεταξύ, δεν πιέζει για την επιστροφή του στη δράση παρότι δυσκολεύεται να βρει αξιόλογο αντικαταστάτη του

Ο γιατρός του MotoGP, Dr. Claudio Costa, λέει ότι φυσιολογικά ο Valentino Rossi θα χρειαστεί τέσσερις με πέντε μήνες για να αναρρώσει από τον τραυματισμό στο δεξί του πόδι στο Μουτζέλο. Όμως δεν αποκλείεται, αν ο Ιταλός επιλέξει ακραίες μεθόδους θεραπείας, να προλάβει ακόμα και το MotoGP της Λαγκούνα Σέκα στις 25/7!

«Νομίζω πως, αν όλα πάνε καλά, θα επιστρέψει στο Μπρνο (15/8). Ίσως τα καταφέρει και για τη Λαγκούνα Σέκα (25/7), αλλά δεν υπάρχει πίεση» είπε ο αρχιμηχανικός του V. Rossi στη Fiat Yamaha, Jeremy Burgess.

Από την πλευρά του, ο Dr. Costa τόνισε: «Ο χρόνος ανάρρωσης τέτοιου τραυματισμού είναι αυτός που αναφέρθηκε, τέσσερις ή πέντε μήνες. Αλλά εγώ είμαι ο γιατρός των αγώνων – αν κάποιος θέλει να κυνηγήσει το απίθανο όνειρο νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε πως θα πραγματοποιηθεί.

Με τον παραδοσιακό τρόπο, η θεραπεία HBOT με οξυγόνο σε ειδικό θάλαμο ίσως να είναι μια επιλογή, αλλά δεν τη χρειάζεται ακόμα. Αν ένας αναβάτης θέλει να επιχειρήσει το ακατόρθωτο, τότε θα πρέπει να γίνει».

Μια μέρα μετά τη δεύτερη επέμβαση του Ιταλού (7/06), για το κλείσιμο της πληγής, η μόνη φωνή της λογικής δείχνει να προέρχεται από τον team manager της Fiat Yamaha, Davide Brivio, ο οποίος δήλωσε: «Σε ενάμισι μήνα θα καταλάβουμε πότε θα είναι έτοιμος.

Το πρωτάθλημα χάθηκε, οπότε δεν έχει καμία διαφορά αν επιστρέψει μετά από τρεις ή μετά από επτά αγώνες ούτε αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα τρίτος ή έβδομος. Το μόνο που μετράει είναι η υγεία του Valentino, μιας κι η καριέρα του δεν πρόκειται να τελειώσει μετά από αυτό το συμβάν».

Σχετικά με την ενδεχόμενη αντικατάσταση του V. Rossi, ο D. Brivio είπε ότι δεν θα τον αντικαθιστούσαν αν δεν το επέβαλλαν τα συμβόλαια και ότι η Fiat Yamaha δυσκολεύεται να βρει ανταγωνιστικό αναβάτη.

Έχουν ακουστεί τα ονόματα των Colin Edwards και Ben Spies της Tech3 Yamaha, καθώς και του Cal Crutchlow που αγωνίζεται στα Superbikes.

auto.in.gr

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024