Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
MotoGP - Γαλλία 2013: Νίκη του D. Pedrosa σε έναν συγκλονιστικό αγώνα

MotoGP – Γαλλία 2013: Νίκη του D. Pedrosa σε έναν συγκλονιστικό αγώνα

Ο Dani Pedrosa ήταν ο νικητής στη βρεγμένη πίστα του Le Mans. Hρωική δεύτερη θέση για τον Cal Crutchlow, που αγωνίστηκε με κάταγμα στο πόδι του. Φαινόμενο ο Marc Marquez, από δέκατος, ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου.

Ο Dani Pedrosa ήταν ο νικητής στο Grand Prix της Γαλλίας. Σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, που ξεκίνησε υπό βροχή, δεύτερος τερμάτισε ο μαχητής Cal Crutchlow, που έτρεξε με κάταγμα στην κνήμη του.

Απίστευτη διακύμανση στον αγώνα είχε ο Marc Marquez. Αρχικά φοβήθηκε και από την pole position βρέθηκε δέκατος. Όταν έμαθε τα ελαστικά βροχής, σαν σίφουνας, πέρασε ό,τι έβρισκε μπροστά του και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Jorge Lorenzo, που με λάθος ρυθμίσεις τερμάτισε στην έβδομη θέση.

H πολύ κακή εκκίνηση του Marc Marquez τον έριξε στη δέκατη θέση. Αντίθετα, ο «μαέστρος της βροχής», Andera Dovizioso, πέρασε τον Jorge Lorenzo και ανέβηκε στην κορυφή. Με πολύ μεγάλη εμπειρία στη βροχή και ο Dani Pedrosa, κέρδισε τρεις θέσεις και ήταν τρίτος.

Στον τέταρτο γύρο, ο Ισπανός αναβάτης, έχοντας φέρει σε θερμοκρασία λειτουργίας τα ελαστικά του, ήξερε πλέον ποια είναι τα όρια της Honda του και έβαλε στόχο την Ducati του «Dovi».

O Valentino Rossi, με πολύ γρήγορο ρυθμό, ανέβαινε συνεχώς, μειώνοντας τη διαφορά του από την κορυφή. O Dani Pedrosa δεν άργησε να περάσει πρώτος και πλέον έδινε αυτός τον ρυθμό.

Φουριόζος, μείωνε την απόστασή του από την κορυφή και ο Cal Crutchlow, χωρίς να πτοείται από τον πόνο. Η πτώση του στις ελεύθερες δοκιμές είχε αποτέλεσμα κάταγμα στην κνήμη του και κουτσαίνοντας ανέβηκε στη μοτοσικλέτα του.

Ο Μ. Marquez τα βρήκε σκούρα με το πολύ νερό στην πίστα. Μη γνωρίζοντας πώς θα αντιδράσει η Honda του υπό πίεση και έχοντας πολλά γλιστρήματα, έκανε πολύ συντηρητικό αγώνα στους πρώτους γύρους.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση μύριζε… μπαρούτι. Ο V. Rossi άρχισε να πιέζει τον team mate του, J. Lorenzo, και τον Ισπανό να αμύνεται κλείνοντας όλες τις πόρτες.

Ο D. Pedrosa έκανε κάποιο λάθος και ο «Dovi» ανέβηκε πάλι στην κορυφή, αλλά όχι για πολύ. Με αριστουργηματικό προσπέρασμα, ο Ισπανός ανέκτησε την πρωτοπορία. Οι C. Crutchlow και N. Hayden, με πολύ γρήγορο ρυθμό, έφτασαν το τρενάκι κορυφής.

Κάπου άρχισε να στέλνει μηνύματα από την ένατη θέση ο M. Marquez, κάνοντας διαδοχικά ταχύτερους γύρους. Ο Jorge Lorenzo έκανε λάθος και τον πέρασαν ταυτόχρονα οι V. Rossi και C. Crutchlow. Κάπου εκεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδειξε να τα παρατάει, καθώς τον πέρασε και ο Stefan Bradl.

Ο M. Marquez πλησίασε στα 8 δέκατα πίσω από τον J. Lorenzo και σε τρεις στροφές έφτασε τις εξατμίσεις του. Τον πέρασε εύκολα και πλέον είχε οπτική επαφή με τους πρωτοπόρους. Τα συνεχή γλιστρήματα της Yamaha του V. Rossi δεν ήταν καλά μαντάτα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, σε διαφορετικά σημεία της πίστας, είχαν πτώση οι S. Bradl και V. Rossi. Δεν εγκατέλειψαν, αλλά έχασαν πολλές θέσεις.

Αυτά τα συμβάντα έφεραν τον M. Marquez στην πέμπτη θέση, ενώ η πίστα άρχισε να στεγνώνει. Από εκεί άρχισε τις επιθέσεις του στον Nicky Hayden, περνώντας τον χωρίς πρόβλημα. Τρεις γύρους πριν από το τέλος, έβλεπε ενάμισι δευτερόλεπτο μπροστά του τον Andrea Dovizioso.

Λίγες στροφές αργότερα, τον πέρασε και σιγούρεψε το βάθρο. Αρχικά ο 20χρονος Ισπανός έβαλε στόχο και τη Yamaha του C. Crutchlow, αλλά με μόνο έναν γύρο να απομένει, προτίμησε να μη ρισκάρει και συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση.

Στον αγώνα της πατρίδας του, ο Randy de Puniet δεν είχε καλή απόδοση και τελικά εγκατέλειψε ύστερα από πτώση. Τον αγώνα παρακολούθησαν από τις εξέδρες της πίστας του Le Mans 80.500 θεατές.

MotoGP – Γαλλία 2013: Τα αποτελέσματα του αγώνα

Αναβάτης Μοτοσικλέτα Χρόνος

1Dani PedrosaHonda49:17.707
2Cal CrutchlowYamaha+4.863
3Marc MarquezHonda+6.949
4Andrea DoviziosoDucati+10.087
5Nicky HaydenDucati+18.471
6Alvaro BautistaHonda+23.561
7Jorge LorenzoYamaha+27.961
8Michele PirroDucati+40.775
9Bradley SmithYamaha+41.407
10Stefan BradlHonda+1:00.995
11Andrea IannoneDucati+1:05.110
12Valentino RossiYamaha+1:16.368
13Aleix EspargaroART+1:24.200
14Danilo PetrucciIoda-Suter+1:25.726
15Karel AbrahamART+1:32.111
16Colin EdwardsFTR Kawasaki+1:40.602
17Michael LavertyPBM+1 γύρος
18Hector BarberaFTR+1 γύρος
19Hiroshi AoyamaFTR+1 γύρος

auto.in.gr

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024