Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
MotoGP - Αμερική 2013: O M. Marquez γράφει ιστορία, νικητής στη Laguna Seca

MotoGP – Αμερική 2013: O M. Marquez γράφει ιστορία, νικητής στη Laguna Seca

O Marc Marquez ήταν ο νικητής στο Grand Prix της Αμερικής, στην πίστα της Laguna Seca. Δεύτερος ο εκπληκτικός Stefan Bradl, στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο μαχητής Valentino Rossi.

Ο Marc Marquez συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Moto GP. Πήρε μια άξια νίκη στην πίστα της Laguna Seca, αφού προηγουμένως είχε 18 γύρους μπροστά του τον μαχητή Stefan Bradl.

Θρίλερ εξελίχθηκε για το τρίτο σκαλί το βάθρου με τον Valentino Rossi να κρατάει πίσω του στο τελευταίο χιλιοστό του δευτερολέπτου τον εκπληκτικό Alvaro Bautista.

Οι τραυματισμένοι Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

H εξέλιξη που θα είχε ο αγώνας φάνηκε από την εκκίνηση. Ο S. Bradl έμεινε στην κορυφή, ο V. Rossi χωρίς να κόβει πουθενά ανέβηκε δεύτερος ενώ μάχη για την τρίτη θέση έδωσαν οι M. Marquez, Α. Βautista και ο «βιονικός» J. Lorenzo.

O M. Marquez περίμενε να ζεστάνει καλά τα ελαστικά του. Μόλις σιγουρεύτηκε, ανέβασε αμέσως ρυθμό και άρχισε την καταδίωξη για την κορυφή. Έμεινε λίγους γύρους κολλημένος στις εξατμίσεις του V. Rossi και τελικά τον πέρασε από εκεί που δεν γίνεται…

Στη στροφή «τιρμπουσόν», από την εξωτερική γραμμή, ο 20χρονος Ισπανός πάτησε στο χώμα και πέρασε τον Ιταλό. Έχοντας πλέον ελεύθερο δρόμο μπροστά του είχε όλο το χρόνο να καταστρώσει τα σχέδιά του.

Ο Randy de Puniet και ο Aleix Espargaro ήταν οι δύο αναπάντεχες εγκαταλείψεις. Ο Γάλλος έμεινε από βλάβη στον κινητήρα, ενώ ο Ισπανός είχε πτώση στην τελευταία στροφή της πίστας.

Οι J. Lorenzo και D. Pedrosa έδιναν τη δική τους μάχη, έχοντας πίσω τους τον C. Crutchlow που δεν θύμισε σε τίποτε τον διεκδικητικό Βρετανό των τελευταίων αγώνων.

Ο A. Bautista μείωνε συνεχώς τη διαφορά του και έφτασε τον V. Rossi. Οι δυο τους συνέχισαν τη μάχη τροχό με τροχό μέχρι το τέλος. Ο D. Pedrosa έχοντας καλύτερη φυσική κατάσταση από τον J. Lorenzo, τον πέρασε στα φρένα της πρώτης στροφής της πίστας.

Ο J. Lorenzo εμφανώς καταβεβλημένος από τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, άρχισε να χάνει ρυθμό μετά τη μέση του αγώνα. Τη δική τους μάχη είχαν οι δύο Ducati, με τους Andrea Dovizioso και Nicky Hayden να έχουν επαφές στις μεταξύ τους προσπεράσεις.

Στον 19ο γύρο, ο M. Marquez έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του και πέρασε τον S. Bradl. Από εκεί και πέρα, η μάχη για την κορυφή ξεκαθάρισε. Ο Ισπανός αμέσως άνοιξε τη διαφορά του και άρχισε να ξεμακραίνει.

Ο S. Bradl ήταν αποφασισμένος να μην χάσει το βάθρο. Με εξαιρετικό ρυθμό, διατηρούσε ελεγχόμενη τη διαφορά του από τον V. Rossi. O Ιταλός όμως, είχε να αντιμετωπίσει τον ορεξάτο A. Bautista. Η μικρή διαφορά που είχαν μεταξύ τους εξανεμίστηκε στα ντουμπλαρίσματα των αναβατών, στους τελευταίους γύρους.

Ο Ισπανός εξαπέλυσε την επίθεσή του προσπαθώντας να περάσει από οπουδήποτε, ενώ ο V. Rossi αμυνόταν όσο μπορούσε.

Η καρό σημαία βρήκε τον M. Marquez να πανηγυρίζει τη δεύτερη συνεχή νίκη του, τον S. Bradl να παίρνει το πρώτο βάθρο της καριέρας του και τον V. Rossi να κατακτά το τρίτο σκαλί του βάθρου με διαφορά χιλιοστών από τον A. Bautista.

MotoGP – Αμερική 2013: Tα αποτελέσματα του αγώνα

Αναβάτης Μοτοσικλέτα Χρόνος

1Marc MarquezHonda44:00.695
2Stefan BradlHonda+2.298
3Valentino RossiYamaha+4.498
4Alvaro BautistaHonda+4.557
5Dani PedrosaHonda+9.257
6Jorge LorenzoYamaha+12.970
7Cal CrutchlowYamaha+15.304
8Nicky HaydenDucati+33.963
9Andrea DoviziosoDucati+34.129
10Hector BarberaFTR+1:02.369
11Alex de AngelisDucati+1:02.604
12Colin EdwardsFTR Kawasaki+1:03.593
13Danilo PetrucciIoda-Suter+1:20.450
14Karel AbrahamART+1 γύρος
15Yonny HernandezART+1 γύρος
16Hiroshi AoyamaFTR+1 γύρος
17Bryan StaringFTR Honda+1 γύρος
18Lukas PesekIoda-Suter+1 γύρος

auto.in.gr

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024