Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MotoGP - Aragon 2013: Νικητής ο M. Marquez, με δύο Yamaha στο βάθρο

MotoGP – Aragon 2013: Νικητής ο M. Marquez, με δύο Yamaha στο βάθρο

Ο Marc Marquez ήταν ο νικητής του Grand Prix στην πίστα MotorLand της Aragon. Στη δέυτερη και τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι J. Lorenzo και Valentino Rossi. Εγκατέλειψε λόγω πτώσης ο Dani Pedrosa ενώ ήταν δεύτερος.

Σε ακόμη έναν συναρπαστικό αγώνα με αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την καρό σημαία, ο Marc Μarquez πήρε σπουδαία νίκη και αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Jorge Lorenzo προσπάθησε να αμυνθεί στον καταιγιστικό ρυθμό του 20χρονου Ισπανού, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Valentino Rossi εκμεταλλευόμενος την πτώση και εγκατάλειψη του Dani Pedrosa.

H εκκίνηση του αγώνα είχε πρωταγωνιστή και πάλι τον J. Lorenzo, ο οποίος χωρίς να χάσει ούτε χιλιοστό του δευτερολέπτου πέρασε πρώτος. Κάποιες μικρές ανακατατάξεις ισορροπήθηκαν ύστερα από λίγες στροφές, με πιο κερδισμένο όλων τον Valentino Rossi που ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Στην κορυφή, ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha τα έδωσε όλα και σε μισό γύρο έκανε διαφορά εννέα δεκάτων του δευτερολέπτου. Στην ουρά, οι Μ. Laverty και D. Petrucci είχαν επαφή μεταξύ τους και έπεσαν, ενώ ο L. Scassa κατάφερε να τους αποφύγει αλλά να βγει πολύ εκτός πίστας.

Ο J. Lorenzo δεν είχε εύκολο έργο αφού δεν μπόρεσε να αυξήσει περισσότερο τη διαφορά του. Ο M. Marquez άρχισε να τον πλησιάζει, ενώ ακόμη πιο γρήγορος ήταν ο Dani Pedrosa ο οποίος είχε φτάσει στον πίσω τροχό του team mate του. Στα 28α γενέθλιά του, ο Ισπανός αναβάτης ήθελε τη νίκη όσο τίποτε άλλο.

Πιο πίσω, γινόταν ακόμη μια θεαματική μάχη, με τους V. Rossi και S. Bradl να κονταροχτυπιούνται και τους C. Crutchlow και A. Bautista να παρακολουθούν.

Ο D. Pedrosa ήταν καταιγιστικός και πέρασε τον team mate του. Οι δύο Honda ήταν ταχύτερες από τη Yamaha του J. Lorenzo τον οποίο πλησίαζαν όλο και περισσότερο. Όμως, μια κακή στιγμή άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Στην έξοδο μιας στορφής ο M. Marquez άνοιξε αρκετά τη γραμμή του και έχασε χρόνο. Την ίδια στιγμή, ο D. Pedrosa ανοίγοντας λίγο παραπάνω το γκάζι «έχασε» τον πίσω τροχό και η μοτοσικλέτα του τον πέταξε κάτω.

Σύρθηκε για αρκετά μέτρα με τα γόνατα, τη στιγμή που ο M. Marquez χρειάστηκε να ανοιχτεί αρκετά για να τον αποφύγει. Ο D. Pedrosa εγκατέλειψε και μεταφέρθηκε στο ιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε ελαφρύ τραύμα στο γόνατο.

Από αυτό το συμβάν και έπειτα, ο M. Marquez εξαπέλυσε την επίθεσή του. Ενώ ο J. Lorenzo είχε φύγει δύο δευτερόλεπτα μπροστά, ο 20χρονος Ισπανός γύρο με το γύρο μείωνε συνεχώς τη διαφορά.

Από την τρίτη έως την έκτη θέση οι μάχες είχαν φτάσει στην αποκορύφωσή τους. Ο A. Bautista έφτασε σε απόσταση βολής τον V. Rossi και μελετούσε τις γραμμές του.

Πίσω του ο S. Bradl έβλεπε πως είχε πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει και αυτός την τρίτη θέση, ενώ ο C. Crutchlow σημαντικά πιο αργός από όσο έχει δείξει σε προηγούμενους αγώνες, περίμενε κάποιο λάθος των τριών για να επιτεθεί.

Δέκα γύρους πριν από το τέλος, ο M. Marquez πέρασε τον J. Lorenzo και έκανε μια μικρή διαφορά ασφαλείας. Δεν προσπάθησε να φύγει πολύ μπροστά, αλλά φυλάγοντας τα ελαστικά του έλεγχε τη διαφορά του.

Στο μεταξύ, ο A. Bautista πέρασε τον V. Rossi και έβλεπε το βάθρο να γίνεται πραγματικότητα. Δύο γύρους πριν από το τέλος, ο «γιατρός» ξαναπέρασε στην τρίτη θέση. Οι Α. Bautista και S. Bradl έδωσαν θεαματική μάχη με συνεχείς αλληλοπροσπεράσεις.

Αυτό βοήθησε τον V. Rossi να πάρει μια μικρή ανάσα και να πανηγυρίσει την τρίτη θέση.

MotoGP – Aragon 2013: Τα αποτελέσματα του αγώνα

Αναβάτης Μοτοσικλέτα Χρόνος

1Marc MarquezHonda42:03.459
2Jorge LorenzoYamaha+1.356
3Valentino RossiYamaha+12.927
4Alvaro BautistaHonda+13.787
5Stefan BradlHonda+13.973
6Cal CrutchlowYamaha+14.662
7Bradley SmithYamaha+31.220
8Andrea DoviziosoDucati+40.671
9Nicky HaydenDucati+53.413
10Andrea IannoneDucati+55.067
11Aleix EspargaroART+58.001
12Yonny HernandezDucati+1:05.513
13Randy de PunietART+1:06.589
14Hiroshi AoyamaFTR+1:08.674
15Claudio CortiKawasaki+1:09.130
16Colin EdwardsKawasaki+1:12.041
17Luca ScassaART+1:45.152
18Bryan StaringHonda+1:45.228
19Lukas PesekIoda-Suter+1:45.583

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024