Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
M. Marquez: Θα πιέσω 100% για τη νίκη στη Valencia

M. Marquez: Θα πιέσω 100% για τη νίκη στη Valencia

Στιγμές ανάλογες με του 2012 στην πίστα της Valencia, υποσχέθηκε ο M. Marquez στον τελευταίο φετινό αγώνα όπου θα αναδειχτεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013 στο MotoGP.

O M. Marquez έδειξε να μην φοβάται ότι ο ρυθμός του Jorge Lorenzo στους τελευταίους αγώνες θα γίνει αιτία να χάσει το πρωτάθλημα, στην πρώτη του συμμετοχή στο MotoGP.

Ο 20χρονος αναβάτης της Honda έχει μία νίκη στα τελευταία έξι Grand Prix, ενώ ο αντίπαλός του τέσσερις.

Τα δεδομένα για την κατάκτηση του τίτλου άλλαξαν δραματικά μετά τη μαύρη σημαία και τον αποκλεισμό του M. Marquez στον αγώνα της Αυστραλίας, για ένα λάθος που δεν ευθυνόταν ο ίδιος αλλά η ομάδα του.

Σημειώνεται ότι στο Phillip Island όλοι οι αναβάτες έπρεπε να μπουν στα pits για να αλλάξουν μοτοσικλέτα μέχρι τον δέκατο γύρο. Η ομάδα του δεν κατανόησε σωστά τον έκτακτο κανονισμό και ο Μ. Marquez άλλαξε μοτοσικλέτα στον ενδέκατο γύρο και για αυτό τον λόγο αποκλείστηκε και δεν βαθμολογήθηκε.

Για τη δεύτερη θέση του στο Grand Prix της Ιαπωνίας, ο M. Marquez είπε ότι «… στο Motegi είχα πολύ καλό ρυθμό στην αρχή, αλλά γύρο με τον γύρο ένιωθα ότι πλησιάζω πολύ στο όριο. Προσπάθησα να προσπεράσω τον Jorge αλλά είδα ότι η κίνηση αυτή είχε πολύ ρίσκο. Είχα δύο δύσκολες στιγμές και συμβιβάστηκα με τους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης».

Για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Valencia όπου θα αναδειχτεί ο πρωταθλητής του 2013, ο 20χρονος υποσχέθηκε συναρπαστικό φινάλε.

«Πρέπει να επικεντρωθώ στη δουλειά μου και να κάνω το καλύτερο με τη μοτοσικλέτα μου. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην κατηγορία και το πρωτάθλημα δεν ήταν ο στόχος. Όμως θα δώσω το 100% για να το πετύχω».

Υπενθυμίζεται ότι ο M. Marquez έχει λαμπρό παρελθόν στην πίστα της Valencia. Πέρυσι, όταν αγωνιζόταν στη Moto2, εκκίνησε από την τελευταία θέση του grid λόγω ποινής.

Πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος είχε ανεβεί στην πέμπτη θέση και τελικά πήρε τη νίκη και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της κατηγορίας για το 2012.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024