Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
V. Rossi: Θα συνεχίσω στο MotoGP μόνο αν είμαι ανταγωνιστικός

V. Rossi: Θα συνεχίσω στο MotoGP μόνο αν είμαι ανταγωνιστικός

O Valentino Rossi έδωσε ολιγόμηνη διορία στον εαυτό του για να γίνει ταχύτερος και πιο ανταγωνιστικός. Οι πρώτοι αγώνες της επόμενης σεζόν θα δείξουν αν θα τα καταφέρει. Αν όχι, θα αποσυρθεί στο τέλος του 2014.

Οι πρώτοι έξι αγώνες του 2014 θα είναι το κριτήριο για τον Valentino Rossi προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την καριέρα του στο MotoGP, ή αν θα αποσυρθεί στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, επιστρέφοντας στη Yamaha, νικήθηκε κατά κράτος από τον team mate του, Jorge Lorenzo.

O «γιατρός», στον τελευταίο αγώνα της φετινής χρονιάς στη Valencia, απέλυσε τον επικεφαλής των μηχανικών του, Jerry Burgess έπειτα από μια μακρόχρονη περίοδο συνεργασίας. Έδωσε δε στον εαυτό του χρονική διορία να βελτιώσει το ρυθμό του προκειμένου να έχει λόγο να παραμείνει στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

«Ειλικρινά δεν ξέρω αν βελτιωθώ αλλάζοντας μηχανικό, αλλά είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να το κάνω. Από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο θα γίνουν οι δοκιμές και οι πρώτοι έξι αγώνες της χρονιάς, και μέχρι τότε θα αποφασίσω αν θα παραμείνω στο MotoGP. Πρέπει να κάνω ένα βήμα μπροστά. Θέλω να συνεχίσω αλλά θα το κάνω μόνο αν είμαι ανταγωνιστικός», δήλωσε ο V. Rossi.

O 34χρονος Ιταλός αναβάτης θέλει να συνεχίσει με τη Yamaha τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016, αν καταφέρει να ανεβάσει το ρυθμό του στο επιθυμητό επίπεδο.

«Σήμερα μπορώ να πω ότι αν την επόμενη χρονιά καταφέρω να είμαι πιο ανταγωνιστικός από ό,τι ήμουν φέτος, θα ήθελα να συνεχίσω για τουλάχιστον ακόμη δύο χρόνια», επισήμανε.

Ο V. Rossi πιστεύει ότι η νέα γενιά ελαστικών της Bridgestone είναι ο λόγος που έχασε το ρυθμό του, ειδικά αν συγκριθεί με αυτόν του J. Lorenzo.

«Είχα πάντα προτίμηση στις σκληρές γόμες, οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν. Πρέπει να προσαρμοστώ στις μαλακές», διευκρίνισε.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024