Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MotoGP: To ενδεχόμενο αποχώρησης εξετάζει η Honda

MotoGP: To ενδεχόμενο αποχώρησης εξετάζει η Honda

Με αποχώρηση από το MotoGP απειλεί η Honda, σε περίπτωση που τεθούν σε ισχύ νέοι περιορισμοί ως προς τη χρήση ηλεκτρονικών μονάδων διαχείρισης κινητήρων.

Έτοιμη ακόμη και να αποχωρήσει από το MotoGP δηλώνει η Honda δια στόματος του αγωνιστικού διευθυντή της RCA, Shuhei Nakamoto, σε περίπτωση που τεθούν νέοι περιορισμοί ως προς τη χρήση των ηλεκτρονικών μονάδων διαχείρισης κινητήρων (ECU).

Με σκοπό τον περιορισμό του κόστους εξέλιξης των αγωνιστικών μοτοσικλετών και συνεπώς την προσέλκυση νέων ομάδων στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος, ο διαχειριστής των δικαιωμάτων του MotoGP έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις ώστε από το 2017 όλες οι ομάδες να χρησιμοποιούν την ίδια ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης κινητήρα.

Κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνη τη Honda, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν θα έχει κανένα κίνητρο συμμετοχής στο MotoGP αν δεν διατηρήσει τη δυνατότητα να εξελίσσει τα δικά της ηλεκτρονικά.

«Αν στο MotoGP υιοθετηθεί μία προκαθορισμένη ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης κινητήρα, κατά 99% η Honda θα αποχωρήσει», δήλωσε στην Gazzeta dello Sport ο Shuhei Nakamoto.

Σε αντίθεση με την Honda, η Ducati βλέπει με πιο θετικό μάτι το ενδεχόμενο χρήσης ενός κοινού ECU, θεωρώντας πως πάνω σε αυτόν τον περιορισμό θα πρέπει να βασιστεί το μέλλον του MotoGP.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα μία ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δική της ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης, με μοναδικό περιορισμό την ποσότητα καυσίμου που έχει στη διάθεσή της για κάθε αγώνα, η οποία περιορίζεται από τα 24 λίτρα (ομάδες με το κοινό ECU) στα 20 λίτρα.

auto.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024