Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MotoGP - Austin ΗΠΑ 2014: Πριν την εκκίνηση

MotoGP – Austin ΗΠΑ 2014: Πριν την εκκίνηση

Οι αναβάτες ταξιδεύουν από το σκονισμένο και νυχτερινό Κατάρ στην άλλη άκρη του κόσμου για το δεύτερο αγώνα της σεζόν και πρώτο "πρωινό" στο Austin του Τέξας.


Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς δεν γίνεται νύχτα, αλλά την ημέρα και κυρίως, στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Austin του Τέξας των ΗΠΑ. Οι διεκδικητές του βάθρου και του τίτλου ακονίζουν τα μαχαίρια τους.

Ο νικητής του πρώτου αγώνα MotoGP στο Qatarκαι περσινός πρωταθλητής, Marc Marquez, δηλώνει ότι στον αγώνα του Austin που γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, θα έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο την φυσική του κατάσταση (μερικές βδομάδες πριν τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς είχε σπάσει το πόδι του).

Η καλύτερη φυσική κατάσταση μαζί με το γεγονός ότι η πίστα του Austinέχει λίγες αριστερές στροφές που τον δυσκολεύουν, τον κάνουν να πιστεύει ότι μπορεί να ξανακερδίσει.

Μεγάλο στοίχημα είναι ο αγώνας του Austinγια τον, 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Valentino Rossi, αφού θα πρέπει να αποδείξει ότι η δεύτερη θέση στο Qatarήταν αποτέλεσμα βελτιωμένης -σε σχέση με πέρσι- απόδοσης και όχι συγκυρίας. «Μία, ίσον καμία», λέει η παροιμία.

Το στοίχημα δεν πηγαίνει μόνο στην απόδοσή του Ιταλού αναβάτη, αλλά και στον καινούριο, άπειρο στα MotoGP, αρχιμηχανικό που έχει προσλάβει για φέτος ο Rossi, μετά από τη διακοπή της πολυετούς συνεργασίας του με τον θρυλικό Jeremy Burgess, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του 13 παγκόσμιους τίτλους.

Την κακή επίδοσή του (βλ. πτώση στον πρώτο κιόλας γύρο) στον παρθενικό αγώνα θέλει να ξεχάσει ο άλλος αναβάτης της Yamaha ο Jorge Lorenzo, που χρειάζεται να αποκτήσει περισσότερη αίσθηση και εμπιστοσύνη στα νέα, σκληρότερης γόμας, ελαστικά της Bridgestone και να μπορέσει να πολεμήσει για να ανακτήσει τους χαμένους βαθμούς του Κατάρ.

Με την 5η του θέση στο Qatarο Andrea Dovizioso ισοφάρισε την καλύτερη θέση που είχε πετύχει πέρσι στο στεγνό με τη Ducati. Ελπίζει λοιπόν να κάνει ρεκόρ στο Austinκαι να μπει στην 4άδα, αλλά όπως είπε κι ο ίδιος, η μοτοσικλέτα έχει δρόμο μπροστά της μέχρι να γίνει ανταγωνιστική.

Παρ’ όλες τις πτώσεις και το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στο Κατάρ, ο Cal Crutchlow (Ducati) κατάφερε να τερματίσει 6ος. Έχοντας κερδίσει κάμποση αισιοδοξία και από τις πρόσφατες διήμερες δοκιμές στη Χερέθ, θέλει να κάνει μια καλή εμφάνιση στις ΗΠΑ.

O αγώνας του Austinθα μεταδοθεί ζωντανά από το OTE Sport 3, την Κυριακή 13 Απριλίου: Moto 3 στις 18.45, Moto 2 στις 20.05 και Moto GP στις 21.30.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024