Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το πέμπτο Ράλι Ντακάρ του Βασίλη Ορφανού!

Το πέμπτο Ράλι Ντακάρ του Βασίλη Ορφανού!

Με τη νέα του μοτοσικλέτα Aprilia 450cc Rally Factory Bike ο Έλληνας πρωταθλητής θα κυματίσει και φέτος τη γαλανόλευκη στην Αργεντινή και τη Χιλή, στο σκληρότερο αγώνα του παγκόσμιου motorsport - που ξεκινά την Πρωτοχρονιά από το Μπουένος Αϊρες.

Ο Βασίλης Ορφανός επιβεβαίωσε και επισήμως ότι την Πρωτοχρονιά του 2011 θα βρίσκεται στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής, μαζί με την ελληνική σημαία και τη νέα του μοτοσικλέτα Aprilia 450cc Rally Factory Bike, για να εκκινήσει για 5η φορά στην καριέρα του το Ράλι Ντακάρ!

Ο Ελληνας πρωταθλητής θα επιστρέψει μετά το 2009 στη Λατινική Αμερική και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πιο σκληρό αγώνα του παγκόσμιου motorsport, σε μια περιπέτεια διάρκειας 16 ημερών στην έρημο Ατακάμα της Χιλής και σε ορισμένες από τις πιο αφιλόξενες γωνιές του πλανήτη.

Το Ράλι Ντακάρ 2011 θα ξεκινήσει από το Μπουένος Αϊρες την 1η Ιανουαρίου και θα τερματίσει επίσης στην πρωτεύουσα της Αργεντινής στις 16 του ίδιου μήνα. Οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν περίπου 9.500 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 5.000 είναι αγωνιστικά και αποτελούν τις 13 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα.

«Είναι η πέμπτη συμμετοχή μου στο Ντακάρ, αλλά κάθε φορά αισθάνομαι την ίδια συγκίνηση, το ίδιο άγχος της προετοιμασίας και φυσικά τον ίδιο ενθουσιασμό», δήλωσε ο Βασίλης Ορφανός, λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για την Αργεντινή.

«Ωστόσο φέτος έχω δίπλα μου και πραγματικούς υποστηρικτές, δυναμικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς που κόντρα στην οικονομική δυστοκία και στην εγχώρια κατήφεια, αποφάσισαν να στηρίξουν το στόχο μου: να είμαι ακόμα μια φορά ο Έλληνας που τρέχει στο Ντακάρ. Και νομίζω ότι αυτό είναι το σύνθημα: ότι μπορούμε όλοι να τα καταφέρουμε. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου αισιοδοξία σε ό,τι και αν κάνω», κατέληξε.

Στο Ράλι Ντακάρ 2011, θα λάβει μέρος ένας ακόμη Έλληνας, κάτοικος Βελγίου. Ο Σίμος Ταμπαξής θα αγωνιστεί με μια μοτοσικλέτα Sherco, αλλά η συμμετοχή του θα φέρει τη βελγική σημαία.

auto.in.gr

Sports in

Σε «Βικελίδης» και Νέα Φιλαδέλφεια κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ ψάχνει τη νίκη που θα τον στέψει πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στη Λαμία και «δώρο» από τον Άρη για να πανηγυρίσει εκείνη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024