Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλι Ντακάρ 2011: Ο Βασίλης Ορφανός ισχυρότερος από ποτέ

Ράλι Ντακάρ 2011: Ο Βασίλης Ορφανός ισχυρότερος από ποτέ

Η πέμπτη συμμετοχή του Έλληνα πρωταθλητή είναι ίσως η πιο φιλόδοξη από όλες, καθώς ετοιμάζεται να ταξιδέψει ανήμερα τα Χριστούγεννα για το Μπουένος Άιρες. Δείτε εδώ τις φωτογραφίες από την προετοιμασία του.

Ο Βασίλης Ορφανός ολοκλήρωσε τη σκληρή προετοιμασία του για το Ράλι Ντακάρ 2011 και την Παρασκευή (25/12) θα κάνει το μεγάλο ταξίδι προς το Μπουένος Άιρες για να ξεκινήσει την Πρωτοχρονιά την πλέον ισχυρή και φιλόδοξή του προσπάθεια στο σκληρότερο αγώνα του παγκόσμιου motorsport.

Ο Έλληνας πολυπρωταθλητής, και νικητής της κατηγορίας των 400 κ.εκ. στο Ράλι Ντακάρ του 2003, κατάφερε φέτος να εξασφαλίσει (με τη βοήθεια του Μάριου Χρυσάφη) μια από τις κορυφαίες μοτοσικλέτες, την Aprilia 450 Rally Factory Bike.

Δύο πολύ σημαντικές παράμετροι είναι ότι από φέτος στο Ράλι Ντακάρ δεν υπάρχουν πια μοτοσικλέτες κυβισμού άνω των 450 κ.εκ., καθώς και ότι η μοτοσικλέτα του Ορφανού θα υποστηρίζεται από την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia.

Ο κινητήρας της είναι δικύλινδρος, με διάταξη V, με βαλβίδες τιτανίου. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει πέντε σχέσεις, οι αναρτήσεις είναι εργοστασιακές marzocchi με σετάρισμα rally – ενώ η μοτοσικλέτα έχει δύο δοχεία καυσίμου: Το μπροστινό, χωρητικότητας 36 λίτρων, καθώς και ένα ρεζερβουάρ 10 λίτρων στο πίσω μέρος.

Ο Βασίλης Ορφανός θα έχει στη διάθεσή του 16 σετ ελαστικών Michelin με μους, τρία σετ τροχών, 30 φίλτρα αέρος DNA με φιλτροκούτι ειδικής κατασκευής για το Ράλι Ντακάρ, τρία σετ εξατμίσεων, ένα σετ πλαστικών / ρεζερβουάρ / φέρινγκ και δύο κινητήρες της Aprilia Racing.

Την προσπάθεια θα υποστηρίξει η Aprilia Racing με δύο φορτηγά ειδικά για την έρημο με κίνηση σε όλους τους τροχούς (6×6), καθώς και με δύο τετρακίνητα οχήματα εκτός δρόμου με 14 εξειδικευμένους μηχανικούς.

Η ελληνική ομάδα του Β. Ορφανού αποτελείται, επιπλέον, από τον γιατρό Γιώργο Αρεάλη, το γυμναστή Σταύρο Τσίτουρα, τους μηχανικούς Λευτέρη Πέρρο, Γιώργο Λεψινιώτη, τον ηλεκτρολόγο Άκη Μικαελιάν και τους βοηθούς Χρήστο Κοτσώλη και Αλέξη Καραβοκύρη.

Πέραν των παραπάνω, η συμμετοχή του Βασίλη Ορφανού στο Ράλι Ντακάρ 2011 είναι ίσως η πιο φιλόδοξη από όλες, λόγω των ισχυρών χορηγών που θα υποστηρίξουν την προσπάθειά του – παρότι τα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα φάνταζαν απαγορευτικά για κάτι τέτοιο.

Ο θρύλος του Ντακάρ και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, Ari Vatanen, έστειλε ειδική επιστολή για την παρουσίαση της ομάδας του Βασίλη Ορφανού, η οποία ανέφερε: «Το Ντακάρ είναι μια περιπέτεια η οποία απευθύνεται σε ανθρώπους με ανεξάρτητο μυαλό, οι οποίοι επιθυμούν να σπρώξουν τα όρια και να μην συμβιβαστούν με το συνηθισμένο – δεν είναι για όσους δεν το λέει η καρδιά τους! Δεν υπάρχει πρόοδος στη ζωή χωρίς ρίσκο.

Ο Βασίλης ξεχωρίζει διότι είναι πολύ σπάνιο να βλέπεις Έλληνες συμμετέχοντες στο Ντακάρ. Είναι ένας πραγματικός πρωτοπόρος που χαρακτηρίζεται από τις ελληνικές παραδόσεις. Είναι τις περισσότερες φορές θετικός και αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Δεν συμμετέχω πια στο Ντακάρ αλλά μου λείπει η συντροφιά του Βασίλη, επειδή συμβολίζει αυτό που είναι το Ντακάρ: Το να ακολουθεί κάποιος τα ένστικτα του, να ψάχνει την ελευθερία και να πετυχαίνει κάτι μεγαλύτερο από τα όρια του εαυτού του.

Και πάνω από όλα, αυτό που πάντα θαύμαζα στους οδηγούς των μοτοσικλετών είναι ο τρόπος που στέκονται στους δυο τροχούς όταν οι τέσσερις τροχοί δεν ήταν αρκετοί για εμένα!»

Ο Βασίλης Ορφανός θα λάβει μέρος στο Ράλι Ντακάρ 2011 (1-16 Ιανουαρίου) με κράνος βαμμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου – συμβολικά, όπως εξήγησε, για την περίσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Όσο για το στόχο του; «Μόνο ο θεός του Ντακάρ ξέρει», εξήγησε!

auto.in.gr

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024