Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ράλι Ντακάρ 2011, 10η μέρα: Επίθεση του Β. Ορφανού, σε σκληρές συνθήκες

Ράλι Ντακάρ 2011, 10η μέρα: Επίθεση του Β. Ορφανού, σε σκληρές συνθήκες

Η στρατηγική του Βασίλη Ορφανού για τη δεύτερη εβδομάδα του αγώνα προέβλεπε να ανεβάσει το ρυθμό του και ο ίδιος την τήρησε στην 8η Ειδική της Δευτέρας (10/01), παρά το τεράστιο μήκος της, το σκληρό της έδαφος και τις μεγάλες δυσκολίες προσανατολισμού.

Παρά τα «απάνθρωπα» 508 χιλιόμετρα της 8ης Ειδικής Διαδρομής του 33ου Ράλι Ντακάρ, ο Βασίλης Ορφανός έμεινε πιστός στη στρατηγική που είχε χαράξει πριν τον αγώνα, έκανε την επίθεσή του και σημειώνοντας τον 67ο χρόνο της ημέρας κατάφερε να ανέβει στην 73η θέση της γενικής κατάταξης των μοτοσικλετών.

Λέγοντας πως είχε να αντιμετωπίσει αρκετό κρύο τα ξημερώματα που ξεκίνησε η απλή διαδρομή κι έπειτα το γνωστό πρόβλημα της σκόνης, ο 37χρονος συμπλήρωσε: «Δεν ήταν μόνο οι αμμόλοφοι που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, ήταν και η πέτρα.

Όταν ξεκινάς και καταλήγεις στο ίδιο σημείο κάνοντας ουσιαστικά κύκλο, χωρίς ούτε ένα ορόσημο, κάθε λάθος σε βγάζει τόσο εκτός πορείας που μετά πρέπει να κάνεις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρεις το δρόμο σου».

Το βράδυ της Δευτέρας (10/01) –ξημερώματα, στην Ελλάδα- δεν βρήκε όλους τους αγωνιζόμενους στον καταυλισμό του Copiapo. «Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να τερματίζουν και προβλέπω ότι είναι μια διαδικασία που θα τραβήξει αρκετές ώρες ακόμα», κατέληξε ο Β. Ορφανός, λίγο μετά τον δικό του σημερινό τερματισμό.

auto.in.gr

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024